2009/01/13

Κονσέρβα

να θυμηθώ το όνομά σου προσπαθώ. μα δεν τα καταφέρνω. και στεναχωριέμαι. μα θυμάμαι το πρόσωπό σου. ακόμα. κοντά είκοσι χρόνια πριν. μαλλιά μαύρα. κοντά. καρέ. καθαρό δέρμα. απίστευτα γλυκό βλέμμα. μπλε σκούρα μάτια. τόσο μελαγχολικά. τόσο γλυκά. σε είδα και στάθηκα. ένα δευτερόλεπτο. να σε παρατηρήσω. περισσότερο. χαμήλωσα τα μάτια. όταν κατάλαβες ότι σε κοίταξα. τα μπουκάλια τακτοποιούσες. σου χαμογέλασα. σου συστήθηκα. το παιδί που θα προμηθεύει το μπαρ σου. ποτήρια. πάγο. ποτά. το χέρι μου άπλωσες. στα μάτια με κοίταξες. μου χαμογέλασες. τόσο γλυκά. τόσο μελαγχολικά. σου χαμογέλασα. σου έσφιξα το χέρι.
οι περισσότεροι σε λέγανε απόμακρη. λίγες οι κουβέντες σου. με όλους. μα ήξερα. το ένιωσα. από το πρώτο δευτερόλεπτο. ερχόσουν κάθε παρασκευή. σάββατο. μετά από συνεντεύξεις. φωτογραφίσεις. πριν έρθει ο κόσμος ο πολύς ανταλλάσαμε κουβέντες. για λίγο. για στιγμές. της ζωής. της δικής σου. της δικής μου. όταν έβρισκα περισσότερο χρόνο ερχόμουνα πάνω. να σιγουρευτώ ότι είναι όλα εντάξει. τα ποτήρια. ο πάγος. τα ποτά. εσύ. μου χαμογελούσες. πάντα. όσο κουρασμένη και αν ήσουν. και μας έβαζες σφηνάκια. με αυτό το απίστευτα γλυκά μελαγχολικό μπλε βλέμμα.
άσπρα όλα. προς ξημέρωμα. συναντηθήκαμε έξω. δεν κυκλοφορούσε το παραμικρό. ήταν όλα τόσο μοναδικά όμορφα. χιόνιζε πολύ. σκέφτηκα πως σκεφτόσουνα πώς θα πήγαινες στο ξενοδοχείο. δεν σκέφτηκα ότι είχες σχολάσει ώρα πριν. και καθόσουν στο παγκάκι. ακόμα. σου είπα να σε πάω εγώ. με το μηχανάκι. δεν ήταν και πολύ μακριά. στο παναθηναϊκό στάδιο δίπλα. σχεδόν περπατώντας τσουλήσαμε. νέα λωρίδα. σε άσφαλτο άσπρη. με φίλησες σταυρωτά στο μάγουλο. φτάνοντας. τα μάτια σου θολά. νόμιζα από το κρύο. μου χαμογέλασες. χρόνια πολλά μου είπες να σου πω. και χαμογέλασες. δακρύζοντας. με πήραν τα δάκρυα. χρόνια καλά σου ψιθύρισα. ανησύχησες. πώς θα γυρίσω πίσω. χιόνιζε περισσότερο. ανεβήκαμε πάνω. γέλασες. σχεδόν κλαίγοντας. με την κονσέρβα που άνοιξα. και το σπίρτο που στερέωσα. που είχα βρει στον πάγκο πάνω. της κουζίνας. στο άναψα. τραγουδήσαμε. το φύσηξες. σαν αναστεναγμό. ξέραμε και οι δυο. από το πρώτο δευτερόλεπτο. αυτό. μία ζεστή παρουσία. στο κρεβάτι ακούμπησες. κάθισα πιο δίπλα. άνοιξες κουρτίνα. να φαίνεται το χιόνι. και άρχισες να μιλάς. για την ζωή σου. την χώρα σου. την οικογένειά σου. τα όνειρά σου. την αγάπη σου. πώς ήρθες εδώ. πόσο θα μείνεις. σε άκουγα. χαμογελούσα. κάπνιζα. κοιτούσα το χιόνι. χαμογελούσες. μία ζεστή παρουσία. ένα ίδιο βλέμμα. ξημέρωσε περισσότερο. σε πήρε ο ύπνος. ψιθυρίζοντας. τα παπούτσια σου έβγαλα. σε σκέπασα. πήγα στην κουζίνα. να πιω νερό. και να γυρίσω. δεκάδες κονσέρβες. στο μικρό ψυγείο δίπλα. κιλά κρέας. στο ψυγείο μέσα. από αυτά που έστελνες στην πατρίδα πίσω. στους δικούς σου. δάκρυσα. χαμογέλασα. σκέφτηκα την κονσέρβα που σου άνοιξα. και αυτές που στέλνεις. μου χαμογελούσες. πιο φωτεινά. σαν να ήμουν ο μικρός σου αδελφός. ανέβαινα πιο συχνά πάνω. να σιγουρευτώ ότι είναι όλα εντάξει. τα ποτήρια. ο πάγος. τα ποτά. εσύ. όταν δεν με έβλεπες άφηνα ένα κατοστάρικο. παραπάνω. στο ποτηράκι. για μία κονσέρβα. περισσότερη. ίσως για αυτήν που άνοιξα εγώ. και ας γέλασες σχεδόν. κάθε κυριακή ξημέρωμα πληρωνόμασταν. έβγαινα στο περίπτερο να πάρω τσιγάρα. χιλιάρικο έδινα. και ζητούσα τα ρέστα κατοστάρικα. τα έβαζα. στο ποτηράκι. τα κατοστάρικα. ένα ένα. χωρίς να με βλέπεις. όταν γέμιζα τις άδειες θέσεις ποτήρια. τα άδεια μπουκάλια με γεμάτα. σφηνάκια μας έβαζες. και όταν είχες δουλειά έμπαινα και έβαζα εγώ. κυριακές προς ξημερώματα χαμογελούσες. μελαγχολικά. γλυκά. όταν μετρούσες. στο ποτηράκι. μερικές κονσέρβες. περισσότερες.
ήρθες να με βρεις. είχες σχολάσει. με φίλησες σταυρωτά. με κοίταξες. ευχαριστώ για όλα μίλησες. θα τα πούμε αύριο σου χαμογέλασα. καλό βράδυ. με κοίταξες. και χαμογέλασες. περισσότερο γλυκά. περισσότερο μελαγχολικά. περισσότερο φωτεινά. και με αγκάλιασες. ανέβηκα πάνω. να συμμαζέψω το μπαρ. έκλεινε νωρίτερα από τα κάτω. ένα χιλιάρικο είχες ξεχάσει. στο ποτηράκι. χαμογέλασα. το έβαλα στην τσέπη. να στο δώσω το βράδυ. το επόμενο.
πάνω ανέβηκα. να σου πω ότι το ξέχασες. με συστήσανε. σε βλέμμα άλλο. βγήκα στο περίπτερο. για τσιγάρα. ακριβώς έδωσα. χωρίς ρέστα. κάθισα στο παγκάκι. να κάνω ένα τσιγάρο. χαμογέλασα. όταν κατάλαβα ότι δεν είχες ξεχάσει το χιλιάρικο. στο ποτηράκι.

59 σχόλια:

Roadartist είπε...

........μια λέξη αυθόρμητα μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας το κείμενο σου.. "ζεστασιά"..
Καλό ξημέρωμα!

maika είπε...

Πού να΄ναι τώρα??
φαντάζεσαι κάπου,κάποτε να ξαναβρεθείτε??
θα σου κοβόταν η λαλιά ,έτσι?
;0))

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

χαμογελο...
μεγαλο χαμογελο...
τετοιες στιγμες,τετοιες συναντησεις τις θυμασαι για μια ζωη...

νεραιδενια φιλακια καλε μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Με κατάφερες να το διαβάσω ολόκληρο, αν και δεν μπορώ να διαβάσω τόσο μεγάλο κείμενο στον υπολογιστή, βαριέμαι συνήθως. Αλλά κάτι συμβαίνει με τα κείμενά σου. Νιώθει ο αναγνώστης ότι κρυφοκοιτάει, αλλά είναι σαν να το γράφεις για να το μοιραστείς μαζί μας. Μάλιστα πιστέυω ότι χαμογελάς όταν γράφεις. ;)
Ετσι νιώθω.
Καλημέρες!

Δήμητρα είπε...

Ουφ...αυτά τα ταξίδια στο χτες,ο νόστος,η γεύση στο στόμα μας....
Ομορφο το ταξίδι σου Βασ...
Καλησπέρα

tovenito είπε...

στα ονόματα που ξεχνιούνται.
σε ένα οικείο βλέμμα που δεν ξεχνιέται.
στα κατοστάρικα που ανταποδίδονται. και έχουν αξία αντιστρόφως ανάλογη από την αξία τους. κι ένα κερασμένο.

the boy with the arab strap είπε...

τη νοσταλγια ειναι αυτη , δεν μας εχει συνηθίσει σε τετοια , πως και ετσι? ασε που ειναι απο τα πιο κατανοητα σου κειμενα .

Earentil Aposperiths είπε...

Πολύ όμορφες αναμνήσεις φίλε μου!!

Να σαι καλά που τις μοιράζεσαι μαζί μας!!!


Φιλιά απ'το χθες

stella είπε...

ποσο περιφανη ηταν ε?
ηξερε για τα κατοσταρικα και τα αφησε ολα πριν φυγει!
παντος σου αφησε μια γλυκια αναμνηση!
αχχχχχχχ με μελαγχολισες τωρα!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Roadartist]
και ένα ζεστό χαμόγελο στις λέξεις σου. ξημέρωσε! καλημέρα!

[maika]
ελπίζω να είναι καλά. και θα την αναγνώριζα. είμαι σίγουρος. λες να πάμε στο πάμε πακέτο; με μία κονσέρβα; στο πακέτο μέσα;

[ΝΑΪΑΔΑ]
χαμόγελο! και ήταν το ξημέρωμα τόσο πρωτόγνωρα όμορφα. από τις πρώτες φορές που είχε χιονίσει στην αθήνα. που θυμόμουν τουλάχιστον μέχρι τότε. φιλιά πολλά!!

[dailyscene]
κρυφοκοίταξα στο δωμάτιο εκείνο. τότε. στο παγκάκι. και χαμογέλασα. με την καλημέρα σου. καλημέρα σου!

[Δήμητρα]
εικόνες στο μυαλό. όσα χρόνια και να περάσουν. όμορφες στιγμές. καλημέρα!

[tovene592]
σε όλα αυτά που αξίζουν. στα κερασμένα. στα χαρισμένα.

[~~~...~~~]
γιατί τα άλλα τι έχουν; :) μάλλον είναι που βγήκα αρκετά αυτές τις μέρες. στα μπαρ. και αναπόλησα στιγμές.

[Earentil Aposperiths]
όμορφα ζεστές εικόνες. στα φιλιά του σήμερα.

[stella]
από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που έχω συναντήσει στην ζωή μου. έστω και για τόσο λίγο. καλημέρες γλυκές!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον η Ανθρωπιά και η ζεστασιά δεν χορηγείται σε κονσέρβες...ε; Κάπου αλλού πρέπει να τις ψάξει κανείς.

Ζεστή Καλημέρα

jacki είπε...

Πω πω εκείνα τα μελαγχολικά βλέμματα.. Με συγκίνησε αυτή σου η ανάμνηση καλέ μου.. Είμαι σίγουρη πως κι εκείνη σε θυμάται.. Δεν ξεχνιούντε τέτοιες συναντήσεις.
Καλημέρα και μια αγκαλιά ζεστή.

maika είπε...

χαχαχα!!τέλειο το βρίσκω!!!
καλημέρα!!
;0)))

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

Να σαι καλα φιλε που μοιραζεσαι τοσο σημαντικα και δυνατα πραγματα, αλλα…αν το ξανακανεις θα αρχισω να κλαιω στο γραφειο-και δεν κλαιω και ευκολα!

Σταλαγματιά είπε...

Είναι μερικοί άνθρωποι που μένουν πάντα στην μνήμη μας και μας ξυπνούν τα πιο γλυκά αισθήματα, μια μελαγχολία, μια νοσταλγία και ίσως μια έντονη επιθυμία να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να πούμε όσα λόγια αφήσαμε μισοτελειωμένα, μισό ειπωμένα, όσα δεν τολμήσαμε ούτε στον εαυτό μας να ψιθυρίσουμε.
Και ίσως γιαυτό μας τρυπάει την καρδιά η θύμηση τους….ίσως γιατί αν μιλούσαμε να ήτανε αλλιώς τα πράγματα!!
Αχ! Με συγκίνηση πολύ πολύ η ιστορία σου Βασίλη!!

Jimmy Rose είπε...

Είναι παράξενο τι μπορεί να κάνει ένα βλέμμα. Ή ένα κατοστάρικο... (δραχμές)
Και όπως είπε και ο ποιητής:
"Αν σ' αγαπούν να μάθουν να το λένε
κι αν δε στο πουν να μάθεις να το κλέβεις" (αυτό για το "χαρισμένα" που έγραψες πιο πάνω, σε σχόλιο).
Καλημέρα...

the boy with the arab strap είπε...

τα αλλα ειναι λιγο πιο δικα σου , ο τροπος που μας τα λες , αυτο ειναι πιο στα μετρα μου.

Όναρ είπε...

Δηλαδή με λίγα λόγια..ό,τι δίνεις παίρνεις..καλό που σε σένα εκπληρώθηκε όπως αναγράφεται..είδες που καμιά φορά είναι τυχερός..; Καλησπέρες ανταπόδοσης..

Unknown είπε...

ώστε ξέρεις κι από βέσπα, ε;



φιλιά βρόχινα...


Υ.Γ. τρυφεράδα νιώθω τώρα :) (άσχετα απ' το παραπάνω που είπα)

:))

life_traveller είπε...

Συνήθως ανταμοιβόμαστε για το καλό που κάνουμε... και η σπουδαιότερη ανταμοιβή είναι η γλυκιά ανάμνηση που μας αφήνουν οι πράξεις καλοσύνης... μας δίνει ασύγκριτη δύναμη πάντα το ηθικό πλεονέκτημα!

Lilith είπε...

Όμορφο κείμενο.
Με μελαγχόλησες...
Ίσως επειδή "ζωγράφισες" εικόνες στο μυαλό μου...
Καλό απόγευμα :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

κι' εγώ προσπαθώ να βρώ. ένα όνομα να της δώσω. εξωτικο το φαντάζομαι.
Ανταμείφθηκες όμως με σταυρωτό φιλί. και ζεστή παρουσία. και βλέμμα ευγνωμοσύνης.και αξιοπρέπεια... ναι;

TE-ΛEI-O!!!!
Ξέρεις τέλοσπάντων να γράφεις.
Να μεταδίδεις το συναίσθημα, τον προβληματισμό, τις εμπειρίες, τις στιγμές.

Φιλί και Γλαρένιες ακαλιές
(υ.γ. ΑΪΑ ΧΙΟΝ' κι' ιδωωωωώ.....)

NY ANNA είπε...

Καμια φορά...
Για τους ανθρώπους που στροβιλίζονται γύρω μου σκέφτομαι πως ξέρω τίποτα γι' αυτούς. Πως δεν προλαβαίνω να μάθω. Πως θα ήθελα μια ζωή ολόκληρη για να μάθω. Μερικές φορές πλέκω μόνη ιστορίες και άλλες, όταν ένα βλέμμα λέει τόσα, θες να το γνωρίσεις. Όσο μπορείς. Όσο γίνεται. Όσο "επιτρέπεται".
ΠΟλύ συγκινητικό. Με εικόνες. Αυτό. Και α ναι, σπαραχτικό. ΠΟλύ. Καλησπέρες και φιλιά.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Αφησε το χιλιάρικο...
Μάλλον κατάλαβε.
Η ζεστασιά της ψυχής..
το αληθινό χαμόγελο...
η τρυφερή αγκαλιά...
Την έκαναν να νοιώσει πλούσια.
Μάλλον, δεν το χρειαζόταν πιά...

BUTTERFLY είπε...

Τι γλυκια ιστορια! Αγγιξε με περιεργο τροπο τη ζωη σου ετσι; Και εφυγε ξαφνικα οπως ηρθε!
Η ιδεα με το πακετο δεν ειναι κακη!!!
Καλη χρονια, με καινουργιες, εξισσου γλυκες και ζεστες αναμνησεις!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Odiporos]
ίσως και χορηγείται. στις κονσέρβες που έστελνε στους δικούς της πίσω. στην πατρίδα την δική της. που τις είχαν ανάγκη. και είχαν όλη την ανθρωπιά και την ζεστασιά της. και την αγάπη της. και αισθάνθηκα ευτυχής που μερικές είχαν και ένα χαμόγελο δικό μου. καλησπέρα. πιο ζεστή.

[jacki]
μπορεί. θέλω να το ελπίζω. ίσως σε κάποια ανάρτηση, κάπου, κάποτε, εδώ μέσα, υπάρχει παρόμοια περιγραφή. σε άλλη γλώσσα. με άλλη ματιά. με ίδιες εικόνες. καλησπέρες. με πολλά φιλιά!

[maika]
θα τους δοκιμάσουμε κιόλας. να δούμε τι μπορούνε να καταφέρουν. :) ούτε τηλέφωνο, ούτε εικόνα, ούτε καν όνομα. αλλά πού θα πάει. θα μου έρθει η αναλαμπή. και θα το θυμηθώ!

[Ο ψεύτικος Πέτρος]
μερικά πράγματα είναι τόσο δυνατά. και τόσο αληθινά. και τόσο σύντομα. μα τόσο αληθινά. και μένουν πάντα μία εικόνα στο μυαλό. σπίτι την άλλη φορά. ή με την δικαιολογία με το σκουπιδάκι στο μάτι.

[Anastasia]
ένα που με στεναχωρεί πραγματικά είναι ότι δεν υπάρχει μία εικόνα. φωτογραφική. και ας υπάρχει στο μυαλό. μία εικόνα στην δουλειά μαζί. στο σβησμένο σπίρτο. στην ανοιχτή κονσέρβα. στην άσπρη διαδρομή προς το σπίτι ξημέρωμα. φιλιά πολλά. συγκινημένα!

[Jimmy Rose]
και ένα δευτερόλεπτο. που πολλές φορές είναι αρκετό. να νοιώσεις μία αύρα. που κερδίζεται. και χαρίζεται.

[~~~...~~~]
:) τα μέα σέα και τα σέα μέα

[Όναρ]
καμιά φορά. και το καταλαβαίνεις. από την αρχή. καλησπέρες κονσέρβας άδειας μα τόσο γεμάτης.

[Νεράιδα της βροχής]
όσες φορές είχα οδηγήσει βέσπα, αλλού εγώ αλλού η βέσπα. ιδιόρρυθμα αμορτισέρ. καβασάκι. μαξ 100. φιλιά ξεβουλωμένα γούτσου γούτσου χουχουλιασμένα.

[life_traveller]
δεν είναι θέμα πράξης, καλοσύνης, ανταμοιβής. είναι βλέμμα αυθόρμητο, αληθινό, αύρας τόσο οικείας. φιλιά πολλά!

[Lilith]
όμορφα μελαγχόλησα. με τις εικόνες στο μυαλό σου. με τα δικά σου χρώματα. πολύ καλό απόγευμα ;)

[ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ]
προς αιθέριο. και εικόνες παντοτινές. το πάντα είναι και για αυτά που σε αγγίζουν αληθινά.
τχα δχιεί και πέταξ χιονμπαλαϊά. φιλιαϊά πολλαϊά!

[NY ANNA]
το βλέμμα έμοιαζε τόσο σπαραχτικό. μα και τόσο γαλήνιο. το ξημέρωμα εκείνο. καλησπέρες περισσότερες! και φιλιά!

[βιολιστης στη στεγη]
ήταν πλούσια. και αληθινή. και ζεστή. και τρυφερή. και με έκανε με τον τρόπο της να νοιώσω όλα αυτά. και να τα μοιραστούμε.

[BUTTERFLY]
γλυκιά ναι. συγκινήθηκα όντως. αναπολώντας στιγμές από τα χρόνια εκείνα. λες να βάλουμε και το χιλιάρικο; το έχω ακόμα. καλή σου χρονιά. χαμογελαστή. γλυκιά. αληθινή.

nikos είπε...

Προς το τέλος μιας πολύ κουραστικής μέρας, το κείμενό σου μου δημιούργησε τόσο όμορφα συναισθήματα που θα ήθελα μόνο να σου πω ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας.

anima είπε...

Μια ζεστή παρουσία.Που δεν ξεχνιέται

Όπως η δική σου

(Που είναι άπαιχτη:Ρ)

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία αυτά που γράφεις!

λες να πάμε στο πάμε πακέτο; με μία κονσέρβα; στο πακέτο μέσα;,
χαχα, καλή ιδέα!

ikor είπε...

Μιλώντας για πάγο και χιόνι, βγάζεις τόση ζεστασιά.

Νομίζω αυτήν την αντίθεση την είχες στο μυαλό. Όπως κι εκείνη...

...την κονσέρβα!

HaLiaS είπε...

όσο υπάρχουν Άνθρωποι...

αγκαλιά από μια δακρυσμένη θεσσαλονίκη.
καλό ξημέρωμα.

ruth_less είπε...

Γλυκόπικρη η αίσθηση...

Αυτοί που πάντα τους κουβαλούμε μέσα μας... εξαιτίας τους έχουμε γίνει πιο πλούσιοι, πιο γενναιόδωροι, πιο Άνθρωποι...

Καλή μέρα νάχεις.

b|a|s|n\i/a είπε...

[2003aug]
προς το τέλος μιας κουραστικής ημέρας, και προς την αρχή μιας εξίσου κουραστικής, τα λόγια σου μου δημιούργησαν το ίδιο όμορφο χαμόγελο, και θα ήθελα να σου πω εγώ ευχαριστώ.

[anima]
που δεν
όχι παίζουμε! :D

[Akon]
όμορφες εικόνες όμορφα θυμούνται ωραία περιγράφονται
;)

[ikor]
και εκείνο το σπίρτο. και το ποτηράκι.

[HaLiaS]
και όσο τους βρίσκουμε στους δρόμους μας. αγκαλιά από μία επίσης δακρυσμένη αθήνα. καλό σου ξημέρωμα.

[ruth_less]
γλυκόγλυκη. σαν στιγμές που μένουν στην θύμηση χαμογελαστά. καλή σου μέρα. πάει το δεκατρία ;)

HaLiaS είπε...

γι αυτό χαίρομαι.
γιατί βλέπω πως υπάρχουν ακόμη.
γύρω μας. είτε τους βλέπουμε είτε τους αισθανόμαστε.
και γι αυτό χαμογελώ.
καμια μελαγχολία δεν μπορεί να αντέξει τη δύναμη της κονσέρβας.
:)

Τομ Σόγιερ είπε...

Aυτό το κατάλαβα. Όλο. Και δεν θυμάσαι το όνομά της δηλαδή..? Παράξενο.

b|a|s|n\i/a είπε...

[HaLiaS]
και κανένα χαμόγελο δεν μπορεί παρά να ανταποκριθεί ζεστά στο χαμόγελό σου. καλημέρες! χαμογελαστές.

[Τομ Σόγιερ]
είδες; να είναι που έχουν περάσει τόσα χρόνια; που δουλέψαμε μαζί περίπου για δύο μήνες μόνο; που μεγαλώνω; μα θα μου έρθει η αναλαμπή! καλημέρες!

{.πavλος.} είπε...

ti shmasia exei ena onoma telika?...pio shmantiko einai ayto pou afhse mesa sou...h anamnhsh enos plasmatos pou se aggikse me enan tropo pou mono ligoi mporoun...as htan kai gia ligo xrono.

kalimera me filia kai agkalies ;)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

OI ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

τ2φ είπε...

είδες που σου έλεγα οτι μερικά πράγματα ολοκληρόνωνται χωρίς καν να έχουν συμβεί;
φιλιά!!

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Αμαθος στις λέξεις της απώλειας, σε διαβαζω σε συνθήκες εσωτερικής υγρασίας.
Φυτρώνεις τα συναισθηματά σου και γω την γονιμο-ποιήση τους βλέπω με αμηχανία.
Σκουπίζω τα μάτια. Την ξέρω αυτή την ιστορία.
Την εχω ζήσει κι εγώ.
και ξέρω...

b|a|s|n\i/a είπε...

[.πavλοs.]
αυτά που σε αγγίζουν αληθινά, μένουν. είτε λέξη, είτε βλέμμα, είτε εικόνα, είτε αίσθηση. και παραμένουν στο πέρασμα του χρόνου.
πώς σε είπαμε θύμησέ μου; :P

[JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS]
έτσι! στις χαρίζουν και τις χαρίζεις. πολύ καλό βράδυ.

[trempe]
:) στην προκειμένη αυτό που ενδεχομένως ήταν να συμβεί, συνέβη. φιλιά πολλά!

["Αισθηματική ηλικία"]
σε αυτά που ξέρεις και καταλαβαίνεις οι περισσότερες λέξεις μοιάζουν περιττές. πολύ καλό σου βράδυ. πάνω από την πόλη!

ruth_less είπε...

Ναι, πάει το 13 το γρουσούζικο... :)

Με ελπίδα και αισιοδοξία σε καληνυχτίζω.

λιμανάκι είπε...

Διάβασα το κείμενο σου και με έπιασε ένα γλυκό σφίξιμο στο στομάχι...

Δεν θα πω κάτι άλλο...

Θα αφήσω μόνο ένα ζεστο χαμόγελο...έτσι για τις κρύες νύχτες...

Καληνύχτα

b|a|s|n\i/a είπε...

[ruth_less]
πήγε και παραπήγε :)
με ένα χαμόγελο σε καλημερίζω.

[λιμανάκι]
και λαμβάνεις ένα ζεστότερο χαμόγελο. παντός καιρού. :) καλημέρα!

fritz είπε...

Αναμνήσεις όμορφες και ευγενικά συναισθήματα. Να είσαι πάντα καλά.

maria είπε...

είναι που μάλλον θα πρέπει να κρατήσεις την αναμνηση και να μην στείλεις το πακέτο.γι'αυτό δεν θυμάσαι το όνομα.μπορεί να το διαβάσει ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσει η μαγική ζωή!

για μια κονσερβα.να που μια κονσέρβα έκανε τόσους ανθρώπους να μιλάνε γι'αυτή.συγκινητικό.δάκρυσα.είμαι σίγουρη πως ακόμα έχεις το κατοστάρικο.

μια καλημέρα ειναι αυτη!

άσχετο: να δεις την ταινία σέβεν πάουντς με τον will smith.είναι καινούρια.

Spy είπε...

Κέρματα.
Αναμνήσεων.
Παλιά.
Πολύτιμα.

7Demons είπε...

........

Δεν άκούγεται παράξενα η σιωπή της απόστασης?

marianaonice είπε...

Μνήμες γεμάτες γλύκα και ανθρωπιά!!
:))

b|a|s|n\i/a είπε...

[fritz]
να 'σαι πάντα καλύτερα. και να (μου) προσέχεις (τον) there και there.

[...fairyland]
αυτήν ε;
το χιλιάρικο. ναι. το έχω ακόμα. να το διαβάσει, δεν ξέρω. εκτός αν έμαθε καλά ελληνικά. ρωσία η χώρα. τότε που διαλυόταν. μα ποτέ δεν ξέρεις. όντως!

[Spy]
κύριε σπάι μας! αυτά τα κέρματα. έχουν έναν ήχο. παντοτινό! και απίστευτα ζεστό!

[7Demons]
η σιωπή της απόστασης που έχεις δει, ακούγεται. η σιωπή της απόστασης που δεν έχεις δει, σιωπαίνει.
το θέμα είναι ότι ακούγεται ;)
επί εφτά. και τα χαμόγελα. και τα φιλιά. και οι σιωπές.

[marianaonice]
εικόνες. γεμάτες εικόνες. γλυκές. ζεστές. :))

ολα θα πανε καλα... είπε...

Πολύ όμορφη,τρυφερή,γλυκιά ιστορία!Ό,τι πρέπει τώρα που θα πάω για ύπνο,να με ζεστάνει,να με νανουρίσει λίγο καθώς θα τη σκέπτομαι.Αυτά τα πάρε-δώσε,τα ανεπιτήδευτα,είναι και τα ουσιαστικά και τα θυμάται κανείς για πάντα.
Καλή σου μέρα!Σε φιλώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Με βρήκες και στις ευαισθησίες μου σήμερα και δάκρυσα με το κείμενο σου , δεν ξέρω αν είναι απο το πονοκέφαλο που έχω η απο την ευχάριστη διαπίστωση οτι υπάρχει ακόμα αυτό το..κάτι που κάνει τις σχέσεις να ξεχωρίζουν και τους ανθρώπου να είναι Ανθρωποι.Δεν είναι τυχαίο που σε ξεχώρισα απο την αρχή..θα ήθελα να ήσουν γυιός μου.Καλημέρα !

maria είπε...

αυτή είναι η ταινία ναι. δεν ξερω αν είναι αληθινή αλλά θα μπορούσε να ειναι.
όπως και το να δεί αυτό που έγραψες.μπορεί να το δεί.
όλα αυτά τα συναισθήματα, σκέψεις, αισθήματα, ήχοι, σιωπές, ξωτικά, νεράιδες, βήματα, αποτυπώματα, όλα όσα έχεις καταχωρήσει θα μπορούσαν να χωρέσουν σ'ένα βιβλιαράκι χειροποίητο με ξύλο και φτερά.θα μπορούσες να το εκδόσεις.θα ελευθέρωνες πολλά απο το είναι της διαφορετικότητας εκείνων των χεριών που θα είχαν την τύχη να το κρατάνε...

b|a|s|n\i/a είπε...

[ολα θα πανε καλα...]
κοιμήθηκες καλά; τα αληθινά πάντα μένουν στην μνήμη. καλό σου βράδυ! μια αγκαλιά. ένα φιλί

[αχτίδα]
δάκρυσα με το σχόλιό σου. δεν έχω λόγια. να 'σαι πάντα καλά. σ' ευχαριστώ! καλό σου βράδυ!

[...fairyland]
μια νεράιδα από το βασίλειο των παραμυθιών μόνο τέτοια ονειρεμένα σχόλια θα μπορούσε να κάνει. η τύχη δική μου.

maria είπε...

σοβαρά μιλάω για το βιβλιαράκι.

Ένδειξη ζωής είπε...

Ανθρώπινα ζεστό και τρυφερό!

Την καλημέρα μου

b|a|s|n\i/a είπε...

[...fairyland]
το κατάλαβα ότι μιλάς σοβαρά. αποσπάσματα ζωής βρίσκονται εδώ. και συναισθημάτων. και σκέψεων. όπως όλων. και μοιράζονται.

[Ένδειξη ζωής]
ζεστή και τρυφερή παρουσία. την καλησπέρα μου!

Hfaistiwnas είπε...

Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η ανάρτηση μου άρεσε πολύ.. είχε κάτι το καλό, έβγαλε κάτι το ωραίο, το συγκινητικό..
Είσαι καλό κατά βάθος.. χαχα! Πλάκα κάνω! Όχι μόνο σε βάθος! Είσαι πολύ καλός γενικά!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Hfaistiwnas]
και κατά βάθος και κατά πλάτος και κατά ύψος. χαχα! εσύ είσαι το καλύτερο παιδί! (λέμε τώρα) :P