2009/07/15

Εικόνες Αντιπροσωπευτικές

την πόρτα άνοιξα. στην αυλή να βγω. φυσά λίγο σήμερα. δροσερά. σαν να αισθάνομαι μία μυρωδιά αλμύρας στο δέρμα. παρατήρησα τον κισσό. προσπάθησα να θυμηθώ. πού αρχίζει. πού τελειώνει. αν με καθοδηγεί αυτός. αν τον καθοδηγώ εγώ. πλέκω τα κλαδιά. ανάμεσα στα κάγκελα. δένω σύρμα εκεί που ονειρεύομαι να απλωθεί. και εκεί που στρέφουν τα κλαδιά να απλωθεί. και δεν έχει κάγκελα να ακουμπήσει. και άλλα κλαδιά. πλέκω τα κλαδιά. κάθε μέρα. πλέκονται και μόνα τους. μεγαλώνουν τόσο γρήγορα αυτή την εποχή. κοντοστάθηκα. δες μόμπυ πώς μεγαλώσανε σε μία μέρα. μα γιατί δεν είναι περασμένα μέσα από τα κάγκελα αυτά; και εκείνα γιατί δεν είναι τυλιγμένα γύρω από το σύρμα;
με κοιτάς. σου χαμογελώ. είσαι ακόμα εδώ. χαμογελώ. μου κουνάς την ουρά. με το βλέμμα. πάμε μέσα; κάνει ζέστη ακόμα. πιο μετά θα πάμε βόλτα. να πέσει λίγο ο ήλιος. προσπάθησα να θυμηθώ. τι κάνει η βαλίτσα στο τραπέζι πάνω. καλά είναι. εσύ; μισογεμάτη; μισοάδεια; έρχομαι; φεύγω; σε κοιτώ. μόμπυ θα πας πουθενά; ήρθε η ώρα; τα ρούχα μου θα φορέσεις;
ανοίγω τον υπολογιστή. ποιος τον έκλεισε; είχε διακοπή ρεύματος; προσπάθησα να θυμηθώ. πού είναι τα τσιγάρα μου; στο τσαντάκι μέσα. ονειρεύτηκα σαν μου χαρίζανε όνειρα. ένα μικρό πράσινο χελωνάκι. δες μόμπυ. έχει και φωτάκι. και κάνει και θόρυβο. το ξέρεις ότι οι χελώνες κουβαλάνε και το σπίτι τους μαζί; να νοιώθουν ασφάλεια; την κάθε στιγμή; τι γυρνάς το κεφάλι στο πλάι; με κοιτάς. πάμε να φτιάξουμε καφέ. τι είναι αυτά τα λάστιχα βρε συ; μπαλόνια; κοίτα το ένα έχει και αυτιά. πιο στρογγυλά από τα δικά σου. δίπλα ένα βλέμμα ζωγραφιστό. σαν αληθινό. και τόσο φωτεινό. σαν σε αχτίδα βυθισμένο. ανάμεσα σε θάλασσα και ουρανό. πόσο όμορφο. και πόσο αληθινό.
ονειρεύτηκα ότι τραβούσα φωτογραφίες. με φωτογραφική μηχανή. με ζουμ. άλλη αίσθηση οι φωτογραφίες με ζουμ. σαν το μακριά να είναι κοντά. μοιάζει να το ακουμπάς. να βυθίζεσαι. τόσο αληθινά. στην κάθε στιγμή. άνοιξα την φωτογραφική μηχανή. τι εικόνες είναι αυτές; χωρίς ζουμ. εντάξει, το έχουμε πει. να αγοράσω μία με ζουμ. μα είναι τόσο κοντινές. σαν να είναι αληθινές. κι ας μοιάζουν μερικές μη αντιπροσωπευτικές.
ονειρεύτηκα ότι ονειρευόμουνα. σιωπές. που κάνουν τόσο θόρυβο. από αυτόν που θες να βυθιστείς. και να χαμογελάς. έστω και τόσο λίγο. που είναι τόσο πολύ. που ένοιωσα ότι αγαπήσανε. και αγαπούν. σαν παραμύθια. που ονειρεύτηκα ότι μου χαρίσανε. με νεράιδες. με ξωτικά. αγκαλιάζοντας με σφιχτά. στα παραμύθια τους μέσα. σαν με καλή παρέα. που ονειρεύτηκα. που ποτέ δεν λέει ποτέ. λούζοντάς με με αχτίδες. ζεστές. πανέμορφες. ψυχής. αληθινές.
άρχισα να θυμάμαι εικόνες.
και χαμογέλασα.
για τα όνειρα.
που είναι αληθινά.
για όλες αυτές τις στιγμές. που συνάντησαν στιγμές. σε στιγμές αληθινές. και είναι όμορφες γιατί είναι αληθινές. ανεξαρτήτου ομορφιάς. και αλήθειας. αλήθεια λένε είναι η απόλυτη συμφωνία με την πραγματικότητα. πραγματικότητα; άκουσα να λένε την ιδιότητα του πραγματικού. του απτού.
βλέμματα που αντικρίζονται. λέξεις που ανταλλάσσονται. χαμόγελα που μοιράζονται. που αισθανόμαστε όμορφα. που αισθανόμαστε αμήχανα. σε όλους εσάς που γνώριζα. σε όλους εσάς που γνώρισα. που αντίκρισα. που μιλήσαμε. λιγότερο. περισσότερο. που δεν. που ανταλλάξαμε βλέμματα. σκέψεις. που δεν. σε σχέσεις που επιβεβαιώνονται. σε σχέσεις που αλλάζουν. σε σχέσεις που δημιουργούνται. σε σχέσεις που ανακαλύπτονται. σε σχέσεις που αποκαλύπτονται. σε σχέσεις που γκρεμίζονται. σε σχέσεις που χτίζονται. με τον όποιο τρόπο. και τις όποιες διαδρομές. στις όποιες διαδρομές. αντιπροσωπευτικές. και μη.
συνειδητοποίησα ότι δεν ονειρεύομαι. οι εικόνες είναι εδώ. μοιάζουν μακρινές. μα τόσο κοντινές. και ξέρω ότι πάντα εδώ είναι. εισέπνευσα αύρες. σκέφτομαι πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει μία οθόνη. πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει ένα βλέμμα. πόση αλήθεια μπορεί να κρύβεται στην αύρα ανθρώπων. που εισπνέεται. που εκπνέεται. σαν πλέκονται οι αύρες μεταξύ τους. δίχως οθόνες. σκέφτομαι ότι δεν πιστεύω σε μύθους. ποτέ μου δεν πίστευα. μα σε ανθρώπους. αληθινούς. με αλήθειες συναισθημάτων. και ξέρεις κάτι μομπούλη; ήταν όμορφες αυτές οι μέρες. είναι όμορφες αυτές οι στιγμές. γεμάτες αλήθειες συναισθημάτων. και η αλήθεια είναι όμορφη. γιατί είναι αληθινή. που κάνει τους αληθινούς ανθρώπους πανέμορφους. τους αληθινούς. που κοιτούν στα μάτια.
πάμε βόλτα. και θα μείνουμε παραπάνω στο πάρκο. θες; με πεθύμησες; ή με ξέχασες; και μετά να πλέξουμε τους κισσούς. εκεί που στρέφουν τα κλαδιά να απλωθούν. εκεί που ονειρεύομαι να απλωθούν.

74 σχόλια:

anima είπε...

Σε πεθύμησα

Γιατί σ΄αγαπάω

[συνεχίζεται...]

Spy'ce Daughter είπε...

Μα καλά, στο Άγιον Όρος πήγατε διακοπές; Αντί για μπάνια κάνατε πνευματική νηστεία και με το που γυρίσατε βγάλατε τα απωθημένα σας;

(τελικά ο μόμπυ είπε ναι ή βαριόταν;)

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω γράφεις ιδιαίτερα και αυτό κάνει τη γραφή σου μοναδικα δική σου!
Πέρασες καλά;

Άνεμος είπε...

Ένα ζουμ στην εικόνα των ανθρώπων που μέσα απο μια οθόνη μοιάζουν τόσο μακρυνοί. Αλλά απο κοντά είναι τόσο αληθινοί...

Ωραία τα λες! Ωραία τα έγραψες!

Καληνύχτα !

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!!!!!!!!!
Λοιπόν! Δεν ήταν όνειρα καλό μου! Επειδή περάσαμε ωραία δεν σημαίνει ότι είναι όνειρο! Και όμως ήταν όλα ζωντανά και τα λόγια, και οι σκέψεις, και οι επαφές, και τα βλέματα και όλα.. :)
Ας μην αργήσει η επόμενη φορά!!!!! :):):)

logia είπε...

Ένα κείμενο που ξεχειλίζει όμορφα συναισθήματα!
Χαίρομαι!
Να είσαι πάντα καλά!
την καλημέρα μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλε μου , το σταφύλι του Δημήτρη άρχισε να ροδίζει, η Κλώντη ψάχνει για αγκαλιές να ανεβεί , ο Πόκο χέρια να τον χαιδέψουν , η Ειρήνη μάτια χαμογελαστά , η Ιωάννα αστεία σε ποιόν να κάνει κι εγώ..κάποιο γλυκό στο ψυγείο ψάχνει για αποδέκτη..σε φιλώ..ο Μόμπυ θέλει βόλτα στη παραλία της Θεσσαλονίκης.σε θυμάμαι..ανάμνηση γλυκειά μιας φιλίας..σαν το λουλούδι στο κήπο σου ..σαν το σταφύλι του άνδρα μου που ρόδισε ξαφνικά απο γλυκήτητα και χαρά !Καλημέρα !

jacki είπε...

............




Φωτογραφική με ζουμ..
Για να φέρνεις τα πράγματα πιο κοντά..
Για να μπορείς να κρατάς κοντά σου τα πρόσωπα που αγαπάς..
Έστω και λίγο.
Κι ας μην τα χωνεύεις.. :)
Κάθε μέρα που περνάει η σιωπή κάνει πιότερο θόρυβο.
Και είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα..
Πριν το τέλος πως μοιάζει η σιωπή σαν αγάπη μεγάλη.

Μια αγκαλιά;
Τι ζήτησα μωρέ;
Μια αγκαλιά..
Την έχω.
Το ξέρω ότι την έχω.
(Μ)πλέξε τον κισσό..
Κρατάει δροσιά στον τοίχο.

Μου λείπεις.

Roadartist είπε...

...σιγά μη σε ξέχασε..

γουβ!!! :)

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Είναι πρωί και δεν λειτουργώ.
Τις καλημέρες μου!!!

Λi είπε...

Το πόσο ζηλεύω είναι απερίγραπτο…
Το πόσο συγκινήθηκα το γραπτό αυτό (και ΟΛΑ σου τα γραπτά γενικά..) , επίσης….!
Για το κομμάτι ας μη γράψω γιατί θα καταντήσω γραφική…. (ΑΑΑαααΑααααΑαααανάθεμα…!!)
(Μπήκε επιτελούς και το δικό μου κομμάτι στη νιού σετοτονινοανάρτηση! )

Νεξτ τάιμ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα είμαι παρούσα να μοιράσω τιγροφιλιά σε όλους σας… (Σε μερικούς μπορεί και γρατζουνιές… δεν ξέρω!!! Ένστικτα είναι αυτά!! Χουχου…)

Φιλία γλυκά αγοράκι μου!!!

Unknown είπε...

όμορφα σαν πλέκεται ο κισσός ανάμεσα απ' τα κάγκελα. σα να δημιουργεί δεσμούς, στηρίγματα...για να κρατηθεί και να απλώσει την ύπαρξή του. κι είναι και κάτι κάγκελα που μόνο έτσι αναδεικνύονται. μόνο ένα χέρι μαγικό πρέπει να ενώσει δυο διαφορετικά στοιχειά ώστε να βγει ένα καινούργιο που να έχει λόγο, δύναμη και πεθυμιά να πάει ψηλότερα...

φιλιά βρόχινα...

stella είπε...

αχ υπομονη που ειχες και μας αντεξες καλο μου!!
αχ θελω παραλια με μομπυ και αερα τρελλο και ηλιο και θαλασσα
θελω πεζοδρομο και χαμογελα και μικρα ματακια σαν κουκιδες σε χαρτη
θελω τσουρεκι να πασαλειφτω μεχρι τα αυτια και μετα φρεντο και μουσικες και λογια και γελια και αχτιδες παντου


ελα πισω
ελα θα βαλω κι εδω κισσο!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[anima]
μα ποιος είναι αυτός ο παραλήπτης; τόσο γαμώ τα παιδιά είναι; ε εντάξει συμπαθητικός μου φαίνεται. έτσι απλά. μην μας παρεξηγήσουν κιόλας. :P
και εγώ...
[διαφημίσεις...]

[Spy'ce Daughter]
γιατί δεν έχουν πισίνες οι μονές; και πού ξέρεις βρε εσύ μικρό το άγιον όρος; είχε και στην λαϊκή;
δεν μίλησε. μου φόρεσε ένα λουρί και με πήγε βόλτα.

[dailyscene]
όμορφα ήταν. πολύ. με ιδιαίτερα μοναδικές στιγμές. είναι όμορφο το συναίσθημα όταν προσωποποιούνται κείμενα που έχεις νοιώσει. λόγια που σε έχουν αγγίξει. σχόλια που σε έχουν συγκινήσει. και είναι ακόμα πιο όμορφα όταν συνειδητοποιείς ότι μερικές οθόνες είναι βλέμματα τόσο αληθινά. τόσο ζεστά. αγκαλιές τόσο βυθιστικές.
πολύ καλημέρα σου!

[Άνεμος]
ζουμ σε εικόνες ανθρώπων. να δείχνει ρυτίδες. πόρους. βλέμματα. αλήθειες. ζουμ σε συναισθήματα εικόνων. να πλέκονται σε συναισθήματα εικόνων. μερικές εικόνες μοιάζουν τόσο φωτεινές. ακόμα και στο σκοτάδι. σαν μία γραμμή σε φύλλο χαρτιού. που το κάνει να μοιάζει με την ομορφότερη ζωγραφιά.
καλημέρα σου!

[Hfaistiwnas]
μα χαμογελώ! για τα όνειρα που είναι αληθινά. για τα όνειρα αυτά που είναι αληθινά. για τους ανθρώπους που είναι τόσο αυθεντικά αληθινοί. και τόσο αξιολάτρευτα όμορφοι. να σαν και σένα!
θα υπάρξει και επόμενη φορά;;;; :PP
πού είναι το σιντί οέο;;; με τα πόδια κατεβαίνει;;;
χαχα! καλημέρααααααααα!

[logia]
λίγες μέρες με πολλά όμορφα συναισθήματα. και με λιγότερο όμορφα ίσως. μα τα όμορφα και τα αληθινά είναι αυτά που μένουν.
να 'σαι πάντα καλά! πολύ καλημέρα σου!

b|a|s|n\i/a είπε...

[αχτίδα]
σε βλέπω. στις φωτογραφίες. στην εικόνα που μου χάρισες. και σε ευχαριστώ και πάλι. και πάλι. είναι πανέμορφη. στις εικόνες που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου. και μόνο όμορφες εικόνες βλέπω από σένα. πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. η οικογένειά σου, εσύ, είστε τόσο αληθινοί άνθρωποι. τόσο αυθεντικοί. αναρωτιόμουν πώς μπορεί να χωρέσει τόση γλυκύτητα, τόση ζεστασιά, τόση αλήθεια, τόση ομορφιά σε μία ψυχή. με το που σε αντίκρισα το κατάλαβα. είσαι λουσμένη με αχτίδες. και τις μοιράζεις και τις χαρίζεις τόσο απλόχερα στους γύρω σου. να 'σαι πάντα καλά αχτίδα μου. φιλιά πολλά! καλημέρα!!

[jacki]
αχώνευτα σιωπηλή θορυβώδης τζάκι! έχεις την απόδειξη της αγάπης μου. έστω και της λίγης. και ξέρεις κάτι; τα συναισθήματα μοιάζει να μην αποδεικνύονται. μα βιώνονται. συναντιούνται. αγγίζονται. μοιράζονται. βλέπονται. αγκαλιάζονται. χαρίζονται. ψιθυρίζονται. χαμογελούν. γελούν. σιωπούν. φωνάζουν. χορεύουν. πλέκονται. και είναι τόσο όμορφη η αύρα σου.
την αγάπησα αυτήν την αύρα. γιατί είναι αληθινή. την αγαπώ. να τόσο δα. τόσο.

[Roadartist]
ξεχνιέμαι ωρέ; :))))
φιλιά πολλά! καλημέρα!

[Μάγισσα Κίρκη]
κερνάμε καφέ!
είχα την τύχη να συναντήσω μερικούς ανθρώπους. από εδώ μέσα. στο έξω. και από εδώ έξω. στο μέσα. όταν οι λέξεις γίνονται βλέμματα. και όταν τα βλέμματα γίνονται αλήθειες. αγκαλιαστές. αληθινές.
πολύ καλημέρα σου!!

[tiger_lilious]
αααααα! το ακούω μόλις! :)) καταφθάνουν και τα σιντί οσονούπω. και έχω μία αγωνία να τα ακούσω! γουουουουουουλβ! από το wolves ντε.
νεξτ τάιμ έβρι τάιμ. εννοείται ναιιιιιιιι!
μοιάζουν συγκινητικές στιγμές. ιδιαίτερα οι στιγμές του χάρηκα πολύ. θα τα ξαναπούμε. και ξέρεις ότι μερικές ψυχές θα τις δεις πάλι μετά χρόνο. μα ξέρεις ότι σε έχουν αγγίξει τόσο. και είναι εδώ. και σε αγγίζουν στο πάντα. ακόμα και όταν μοιάζει να μην είναι εδώ.
φιλιάαααααα!

[Νεράιδα της βροχής]
ακόμα βρέχεσαι με μελαγχολικά βρόχινα; θες να φουσκώσουμε κάνα μπαλονάκι και να το αφήσουμε να πλεχτεί ξεφουσκώνοντας γύρω σου; αυτό με τα αυτιά; ή το άλλο; αν το δεις βέβαια από πάνω προς τα κάτω μόνο αυτιά δεν μοιάζουν. :P
ας πηγαίνει και κάτω και αριστερά και δεξιά. το κλαδί ντε. αρκεί να τυλίγει και να τυλίγεται με την αλήθεια της ύπαρξής του. το κάγκελο ντε.
φιλιά! χαμογελαστά ντε. και αληθινά.

[spy_force]
θα έρθουμε για πλέξιμο. ναιιιιιιι! και ξέρεις. μερικά κλαδιά έχουν την δύναμη να πλέκονται από μόνα τους. και να βρίσκουν τις διαδρομές τους. και την αλήθεια αυτών.
πάω τώρα βόλτα με μόμπυ. με κοιτά και ανυπομονεί. και πόσο όμορφα θα ήταν να έτρεχε στην παραλία. με τον αέρα. τον ήλιο. την θάλασσα. με ανθρώπους τόσο αληθινά όμορφους.
πολλά φιλιά στέλλα! καλημέραααα!!

aKanonisti είπε...

Δεν ξεχνιέσαι... με τίποτα... γιατί είσαι αληθινος...

:-)))

manetarius είπε...

Μα καλά... πήγες διακοπές χωρίς τον Μόμπυ; (ή δεν κατάλαβα καλά;)
Καλώς ήρθεεεες!
Τώρα με τα μούτρα στον κισσό και στον σκυλούμπη σου! :)

Ταχυδρόμος! είπε...

Σε μας. Σε σένα. Που σε γνωρίσαμε. Σε γνωρίζουμε. Σαν να σε αγαπάμε. Μας αγαπάς. Σε μια σχέση πίσω από ένα τοίχο. Πίσω από τη μάντρα. Τη μακρινή. Την κοντινή. Αυτή. Μας έλειψες. Σου λείψαμε. Την καλημέρα μου.

μ είπε...

Tί, αυτό ήταν; Πάπαλα οι διακοπές;
Μην το επιτρέψεις στον ευατό σου! :)

"Άδεια η ψυχή μου το δωμάτιο άδειο κι από τo όνειρό μου ακούω καθάριο
Το λυγμό της να λέει όνειρο ήτανε, όνειρο ήτανε.

Θα ξαναρθείς μόλις νυχτώσει
και τ' όνειρο πάλι την αλήθεια θα σώσει
Θα 'μαι κοντά σου".

Σωτήρια τα όνειρα.

Κράμα είπε...

Τώρα να πω ότι δε ζηλεύω; Ψέμα θα είναι! Περάσατε καλά διαβάζω. Αγαπηθήκατε.
Ας είναι! Να ξέρεις κι εγώ σε αγαπώ και δεν είμαστε και μακρυά.
Αν ανέβηκες τόσο ψηλα μπορείς κι εδώ.
Και μάλιστα και με Μόμπυ μαζι!
Άδειασε Χριστιανέ μου τη βαλίτσα...δεν θα έχεις να βάλεις σωβ...κο.
χαχαχαχαχαχα
Φιλιά πολλά πολλά πολλά

eirini είπε...

Και γιατί παρακαλώ δεν ασχολήθηκες με τον δικό μου κισσό στο μπαλκόνι μου;;;; Επειδή δηλαδή δεν σου ανοίξαμε το λάστιχο μας τιμωρείς; Άλλωστε ήμουν σίγουρη ότι εσείς εκεί κάτω θα είχατε πισίνα... τί να σου κάνει ένα πτωχό λάστιχο;!
Πέρασα πολύ όμορφα μαζί σου αλλά δεν σε χόρτασα! θα ήθελα περισσότερη ώρα, να πούμε περισσότερα πράγματα! Και θα 'θελα να σου έκαμνα μια μεγαλύτερη αγκαλιά! Είμαι σίγουρη όμως πώς κάποια στιγμή θα ξαναειδωθούμε! Δώσε ένα φιλί στον Μόμπυ από μένα... μην το ξεχάσεις θα το μάθω! Φιλιά πολλά πολλά αληθινά όμορφε φίλε μου!

Ανώνυμος είπε...

Let's get back to work,
που λεν κι οι Γιαπωνέζοι.
Εντάξει, οι μη αντιπροσωπευτικοί Γιαπωνέζοι.

->ζίου ζίτσου

Hfaistiwnas είπε...

Άντε βρε! Το έστειλα! Να κάνεις παράπονα στο ΕΛΤΑ της περιοχής σου! χαχαχαχα! ΑΑΑΑ να σου πω! Φυσικά και θα υπάρξει, καλά μου δείξατε τη Θεσσαλονίκη, τώρα πρέπει να την εμπεδώσω και μαζί με μένα και σεις!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[aKanonisti]
τα πάντα μοιάζουν όμορφα. σαν είναι αληθινά. και είσαι όμορφη πολύ. ;))

[manetarius]
καλά κατάλαβες. διακόπευσα στην όμορφη θεσσαλονίκη για λίγες μέρες. γνωρίζοντας ακόμα πιο όμορφους ανθρώπους. περνώντας μαζί τους όμορφες στιγμές. και μη.
ο μόμπυ δεν ήθελε να ανέβει. μου είπε να κρατήσει παρέα στους γονείς. τους είχε πεθυμήσει άλλωστε. να του χαλάσω το χατίρι; :))
φιλιά πολλά μανιταράκι!!

[Ταχυδρόμοοοοοοοοοος ! !]
άλλες μάντρες χτίζονται. άλλες γκρεμίζονται. μα υπάρχουν χρυσόψαρα. στο 'πα. γνώρισα μερικά. που φωτίζουν τον βυθό.

[Μάνος]
θα διακοπεύω εξορμώντας σε μέρη κοντινά. και λιγότερο κοντινά.
όνειρο ήταν. από αυτά τα αληθινά. σωτήρια η αλήθεια.

[Εβιτα]
βρε είχα κρατήσει μία δυο αλλαξιές. αμ πώς!
να μην ζηλεύεις. κάτι που θέλεις και μπορείς να ζήσεις. απλά ζήστο. ;)
φιλιά σου πολλά πολλά!

[eirini]
υπήρχε κισσός στο μπαλκόνι; μία γλαστρούλα μικρή θυμάμαι. :P
μισό λίγο να σκουπιστώ. θα βραχεί το πληκτρολόγιο. τι γιατί είμαι βρεγμένος; μόλις έκανα μία βουτιά. τι πού; μα έχουμε πισίνες εμείς εδώ. και στις αυλές. και στα μπαλκόνια. μα τι νόμιζες; τςςς!
εντάξει καλά ήταν. μην τα παραλέμε. χαχαχαχα! το έχω πει τόσες φορές. θα καταντήσει γραφικό. είστε τόσο απίστευτοι άνθρωποι. όλη η οικογένεια. χαίρομαι ειλικρινά που σας γνώρισα από κοντά.
είσαι πανέμορφη. μέσα έξω. αληθινά όμορφη. να 'σαι πάντα καλά ειρήνη. μόνο ευτυχία και χαμόγελα στην ζωή σου. φιλιά πολλά πολλά!!

[Μπάτλερ]
οι αντιπροσωπευτικοί βλέπουν μόνο;
ε μα κα τε χά κη

[Hfaistiwnas]
να εμπεδώνουμε. πάντα να εμπεδώνουμε. αλήθειες συναισθημάτων.
συνεχίζουμε τις διαδρομές ηφαιστίωνα. άλλοτε όμορφες. άλλοτε λιγότερα όμορφες. και νοιώθω τυχερός πολύ που είσαι μέρος αυτών. των πανέμορφων.
καλό σου απόγευμα! φιλιά πολλάάά!!

One Happy Dot είπε...

εγω σε εχω επιθυμήσει γιατί εχω καιρό να σε δω...απλά!

Glayki είπε...

mmm
μου αρέσουν οι φωτογραφίες με zoom...
δείχνουν τις ατέλειες...
για αυτό...
καλώς ήρθες!:)

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

σε κατι βλεμματα αληθινα...
ντροπαλα συνεσταλμενα...
σε μικρες εξομολογησεις...
σε αυρες ζεστες...
σε αγκαλιες σφιχτες και αγαπησιαρες...
σε σενα που ειχα αδυναμια απο πριν και τωρα επιβεβαιωθηκε...
εισαι...αχ...εισαι...τοσο μα τοσο...αχ...
καλα σταματαω γιατι κοκκινησες ξερω...

μου λειπεις μωρε...

η αγαπη μου πια δεδομενη...
να το ξερεις...
να το θυμασαι...
αν και οποτε...

φιλια γλυκα νεραιδενια μοναδικα!!!

eirini είπε...

Δεν θυμάσαι καλά!!! Η γλαστρούλα ήταν κισσός! χαχα...
Φιλιά!!!!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[One Happy Dot]
πάμε σινεμά λέμε; με άρωμα αγιόκλημα;

[TO ΓΛΑΥΚ]
αυτό ακριβώς! γιατί οι ατέλειες κάνουν την τελειότητα. και την αλήθεια αυτής.
να 'σαι πάντα καλά! καλό βράδυ! ευχαριστώ! ;)

[ΝΑΪΑΔΑ]
αχ αχ αχ αχ αχ αχ λέμε!
μωρέ και μένα. πάμε για ποτάκι αύριο;
το ξέρω. το θυμάμαι. το διαπιστώνω.
να το ξέρεις και εσύ. και να θυμάσαι. τα όνειρα τα αληθινά όνειρα αληθινά ονειρεύονται.
στο να. στο τότε. στις στιγμές που μένουν. στις στιγμές που έρχονται.
φιλιά πολλά. περισσότερα. και να χαμογελάς. σου πάει τόσο. και άλλο τόσο. και ακόμα περισσότερο.
ααααααααχχχχχχχχχχχ!

[eirini]
ποια είσαι; ποια γλαστρούλα; πού ήμουν; χαχαχα!
φιλιά πολλά πολλά ειρήνη! καλό σου βράδυ!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Να μου προσέχεις τον κισσό, πολύ τον αγαπάω, στολίζει τις ακαλαισθησίες.
Καλά όλα με τις στιγμές, εικόνες και τα χαμόγελα. Το μόμπυ πού τον είχες αφήσει και σε περίμενε καρτερικά;

Καλώς μας ήρθες!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΗΝ ΑΧΤΙΔΑ.ΠΑΝΤΑ ΥΕΤΟΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Όναρ είπε...

Τί είναι αυτό που εκεί που σε μελαγχολεί σε ανεβάζει κι εκεί που σε γεμίζει ευφορία σε αδειάζει..; Λες να είναι το βλέμμα..η αύρα..το κενό..το όλο..; Υπάρχει μία και μόνο απάντηση στα πράγματα..; Υπάρχει ένα και μόνο συναίσθημα στη στιγμή..στο άπειρο..; Και για πόσο θα αισθάνεσαι έτσι..για πόσο ακόμα ευάλωτος σε κινήσεις μορίων θα είσαι..πρέπει κάποια στιγμή να σκληρύνεις..έστω και λίγο..Καλημέρες που σε φιλούν και σ΄αγαπούν και σε ποθούν και όλα τα -ουν..συμπεριλαμβανομένου του θαυμάζ-ουν..

Lilith είπε...

Μας έλειψες πάντως...
Κι ας μην μπορείς να το δεις στα μάτια μας. :)

{.πavλος.} είπε...

kalisperes...se oles tis apoxrwseis tou mple... :)

Valisia είπε...

Καλά κι εμείς περάσαμε ωραία στις διακοπές μας αλλά δεν κάνουμε κι έτσι...

(ζηλεύω)

b|a|s|n\i/a είπε...

[ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ]
αυτός ο κλασσικός με εκνευρίζει ώρες ώρες. για μεγάλο χώρο είναι πολύ καλός. αλλά εδώ που δεν είναι και πολύ μεγάλος ο χώρος καλύπτει με τα φύλλα του τα υπόλοιπα που είναι μπροστά. αν τον αφήσω να μεγαλώσει πάρα πολύ. είναι και αειθαλής. μου αρέσει πάντως πάρα πολύ ο κορμός του. :) και ο παρθενόκισσος πάρα πολύ. που είναι φυλλοβόλος και το φθινόπωρο κοκκινίζουν τα φύλλα πριν πέσουν.
ο μόμπυ ήθελε να κρατήσει παρέα στους γονείς ε και τον άφησα μερικές μέρες. :)
καλώς σας βρήκα και πάλι!! φιλιά πολλά!!

[JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS]
ήταν όμορφα πολύ. και η αχτίδα ένας απίστευτος άνθρωπος.
να 'σαι πάντα καλά φίλε μου. πάντα με πανέμορφες στιγμές! καλό σου απόγευμα!

[Όναρ]
καλησπέρες που κοκκινίζουν και σκληραίνουν. τώρα που το ξαναδιαβάζω, με την καλή την έννοια πάντα. ;)
μοιάζει μελαγχολική αισιοδοξία. μελαγχολική ίσως για τα αληθινά που αποδεικνύονται ψεύτικα. αισιοδοξία για τα αληθινά που παραμένουν αληθινά. καλησπέρες χαμογελαστές. τρυφερές. αισιόδοξες.

[Lilith]
ε δεν έλειψα και πολύ. σας σκεφτόμουν :)
ελπίζω μία μέρα να έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μάτια ανοιχτά. ;)

[.πavλοs.]
καλησπέρες παύλε! να 'σαι πάντα καλά. εσύ και όλες οι αποχρώσεις σου.
φιλιά πολλά!

[Valisia]
πού να μάθετε και τις λεπτομέρειες...

Lilith είπε...

Ο basnia μένει ανοιχτός σήμερα σε δικό του window και παίζει μουσική!
Beautiful! :)

Marianthi Christofidou είπε...

Είναι τόσο ωραίο να φεύγεις να περνάς καλά και να επιστρέφεις με βαριά καρδιά από τη μια και με γεμάτες μπαταρίες από την άλλη! Να επιστρέφεις και να είσαι πλημμυρισμένος με νέες εικόνες και κατ' επέκταση έμπνευση... να θες να πεις, να γράψεις, να νιώσεις και να δεις πώς τελικά όλα τα όμορφα που έζησες θα μεγαλώσουν μέσα σου μέρα με τη μέρα και θα βρίσκουν το χώρο τους στο μυαλό και στην καρδιά σου.
Μου αρέσει τόσο πολύ να διαβάζω αυτά που γράφεις!
Καλό σου απόγευμα!

fritz είπε...

Καλησπέρα! Να περνάς πάντα έτσι όμορφα!!! Φιλια πολλά.

Aντώνης είπε...

Μην πάρεις κάμερα με ζουμ. Έχεις ήδη. Όσο για τον κισσό κόψε ένα κλωνάρι για το Διόνυσο. Χαιρετώ :)

VAD είπε...

Eλα,ντε,το πρόβλημα του Ταρζάν,ο κισσός μεταφέρει τον Ταρζάν ή ο Ταρζάν τον κισσό;:)

Καλημέρα...

ΥΓ.Καλείσθε δι υπόθεσίν σας εν τω ιστολογίω μας,ένδυμα επίσημον.

b|a|s|n\i/a είπε...

[Lilith]
αχ μακάρι να είχα το ταλέντο να δημιουργούσα μουσική! τι απίστευτο ταλέντο αυτό!
:)) καλημέρα!

[Manani Pitsidou]
είναι όμορφο να αλλάζεις παραστάσεις. να γεμίζεις τις δικές σου παραστάσεις με εικόνες όμορφες. και ανθρώπους ομορφότερους. και οι όποιες λιγότερο όμορφες εικόνες να καλύπτονται από την ομορφιά των άλλων. των αληθινών.
να 'σαι πάντα καλά! καλή σου μέρα!

[fritz]
καλημέρα!! πάντα όμορφα. με έρωτες. αγάπες. αλήθειες. όμορφους ανθρώπους. φιλιά πολλά!

[Aντώνης]
μου έχει κολλήσει στο μυαλό να αποκτήσω μία. έστω και με τυπικό ζουμ. ;)
καλή σου μέρα! :)

[VaD]
χαχα! αυτό δεν το ήξερα με τον ταρζάν. τρομερό!
καλημέρα!
:)) ευχαριστώ πολύ για την τιμή! υπόσχομαι τα καλύτερα!
βερμουδίτσα κάνει; κάνει τόση ζέστη! να ενδυθεί και ο μόμπυ καταλλήλως;

Το Λαγωνικό είπε...

Λόγια. Δεν βρήσκω λόγια. Κάθε φορά που σε διαβάζω. Γιαυτό διστάζω. Πώς γράφεται η χαρά σε μια οθόνη; Πώς η συγκίνηση; Φοβάμαι ότι θα πέσω. Μα μόλις έριξα το σάλτο. Δε με νοιάζει μικρούλη εαυτέ τι λές εσύ. Πηδάω στο κενό της γραφής και ότι βγει. Με την ελπίδα παρέα. Την ελπίδα ότι η τροχιά των λέξεων θα συναντήσει τον πλανήτη του μυαλού σου και η χαρά και η συγκίνηση μου όταν σε διαβάζω συναντήσουν και σένα που τα έγραψες.

Cassiel είπε...

Θελω και εγω!!! Σας πεθημησα και ας μην σας ξερω ολους!!!
Ζηλεψα, με την καλη την εννοια.
Πολλα φιλια Βασνια μου!!

Appelsinpigen είπε...

Μπας,

καλο καλοκαιρι σε σενα και τις στακατες -οπως παντα- λεξεις σου, που ομως κρυβουν συνεχεις εικονες!

να περνας οοοομορφαα!!!

:)

Talisker είπε...

@Bασιλη
ποσο μου αρεσουν αυτες οι παραμορφωτικες εικονες που αιχμαλωτιζουν το φως
εχουν λιγο σουρεαλισμο και πολυ ελευθερια μεσα τους!

-κι η αγαπη και τα ονειρα ελευθερια ειναι!!



χχχ

(δυσκολα πολυ ανοιγει η σελιδα σου και μολις σημερα ειδα επιτελους την εικονα...φταιει η βονταφον οπως εχουμε πει
αλλα επιφυλασσομαι να δω με την ησυχια μου το λινκ που μου αφησες )

Σταλαγματιά είπε...

Λόγια σας τα δικά σου και το χαμόγελο που μου προσφέρεις νοερά :)
Αυτά μου λείψανε!
Σ΄ευχαριστώ πολύ Βασίλη!!

Φιλι

b|a|s|n\i/a είπε...

[Το λαγωνικό]
χαρά!
συγκίνηση!
και αν πέσεις. κι αν πέσουμε. θα σηκωθούμε και πάλι. και λένε ότι δεν έχει σημασία τόσο η πτώση. μα η πρόσκρουση. και η πτήση. και αν δεν πέσουμε. πώς θα εκτιμήσουμε πώς είναι να πετάς. και δεν πετάξουμε. πώς θα εκτιμήσουμε πώς είναι να πέφτεις.
καλώς ήρθες λοιπόν. με χαρά. και συγκίνηση. αμοιβαία.

[Cassiel]
μια ωραία ατμόσφαιρα. με μια όμορφη παρέα.
να το κανονίσουμεεεεεεε!!
φιλιά πολλά πολλά!

[Christine, the Elf]
συνάντησα τις ομπρέλες σε μία διαδρομή. πρόσφατη. και σε σκέφτηκα. και χαμογέλασα. την επόμενη φορά. ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να την περπατήσουμε και μαζί. πανέμορφα να περάσεις. πανέμορφα να περνάς. ένα πολύ καλό καλοκαίρι να έχεις. :)

[Talisker]
δεν είναι τρομερές; ελευθερώνουν το φως. απλώνοντάς το. σε όλα αυτά που αισθανόμαστε ελεύθερα.
σε όνειρα. σε αλήθειες. σε χρώματα. με χρώματα. με αλήθειες. με όνειρα.
φιλιά! πολύ καλησπέρα σου!
με την ησυχία σου. εκεί θα είναι. εδώ. για πάντα.

[Αναστασία]
ευχαριστώ εγώ. που είχα την χαρά, έστω και για λίγο, να διαπιστώσω ότι είσαι αληθινή και τόσο γλυκιά!
φιλιά πολλά αναστασία!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνεις;
Κοιτάς τα αστέρια στον κήπο σου;
Στο κήπο της δικής σου εδέμ;
Ε τι μόνο εσύ θα τα λές αινιγματικά;
Εγώ σήμερα τα λέω ερωτηματικά.
φιλιά

b|a|s|n\i/a είπε...

[JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS]
να 'σαι καλά φίλε μου. να περάσεις πανέμορφα το καλοκαίρι. πω πω ενάμιση μήνα διακοπές! τι χρόνια απίστευτα εκείνα που διακοπεύαμε δύο και τρεις μήνες! να περάσεις τέλεια!

[dailyscene]
καλά είμαι. εσύ;
κοιτώ τον κισσό. που μου μίλησε φέτος να πάει στο πάνω μπαλκόνι. και μεγάλωσε τόσο γρήγορα. σχεδόν έφτασε στα πάνω κάγκελα. η σκάλα δεν με φτάνει πλέον. πρέπει να ανεβαίνω στο πάνω μπαλκόνι να τον πλέκω στα κάγκελα.
είδα χθες και ένα αστέρι. που χαμογελούσε. εσύ ήσουν; σου χαμογέλασα. και ο μόμπυ κουνούσε την ουρά. μας είδες;
φιλιά πολλά!

apos είπε...

Δεν ξέρω ποιος είναι ποιο τυχερός: εσύ που έχεις τον Moby ή ο Moby που έχει εσένα;

Τι; Και οι δύο; Έτσι νομίζω και εγώ.

turigr είπε...

Έχεις προσέξει ότι όσο κι αν προσπαθείς να τιθασεύσεις την πορεία του κισσού, όλο και κάποιο παρακλάδι θα πάρει το δικό του δρόμο, κι όσο εσύ τον βάζεις εκεί που θέλεις, άλλο τόσο αυτός σου ξεφεύγει;
Φιλιά σε σένα και στον Μόμπυ!

the boy with the arab strap είπε...

καλως επεστρεψες , αν θελει βολτα , το ρωτας ? πολλες βολτες θελει .

b|a|s|n\i/a είπε...

[apos]
και εμείς. ;) αμοιβαία τα αισθήματα.
και μου είπε να σου πω ότι είναι με δύο μπι. αγγλιστί mobby. να μην μπερδεύεται με τον τραγουδιστή. και την φάλαινα ντε. ;))

[turigr]
;)) ναι! και σκέφτομαι ποιος καθοδηγεί ποιον. τελικά μάλλον πάει αυτός εκεί που είναι να πάει και απλά εμείς τον βοηθούμε να στηριχτεί εκεί που δεν έχει στηρίγματα. και είναι τρομερό, που ειδικά ο παρθενόκισσος έχει μία τάση προς τα πάνω! και πλάι να θες να τον καθοδηγήσεις τα κλαδιά προς τα πάνω πάντα.
φιλιά πολλά! και από τον μόμπυ.

[ΙΜΕΡΟΣ]
καλώς επέστρεψες επίσης! φοβερές οι φωτογραφίες σου!
άσε τώρα με την ζέστη ούτε στην αυλή κάθεται πολύ. για ένα γουφ και μετά μέσα στα δροσερά.

ikor είπε...

Αποκλείεται να σε ξέχασε ο μόμπυ. Οι σκύλοι δεν ξεχνούν όσους τους αγαπούν!

Καταπληκτική η περιγραφή του κισσού!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλε μου , καλή σου εβδομάδα!

επί λέξει είπε...

Βασιλάκο, πέρασα να πω ένα γεια και ότι μου έλειψες.

Να περνάς καλά!

dyosmaraki είπε...

Αυτό το νοιάξιμο για τα φυτά σου με τρελλαίνει. Βγαίνει στο γράψιμό σου, τι όμορφα που πλέκεις τον κισσό σου???
Και ο Μόμπυ να παρακολουθεί και να αναρωτιέται τελικά ποιόν αγαπά πιο πολύ τον Μόμπυ ή τον κισσό???

Καλή εβδομάδα

b|a|s|n\i/a είπε...

[ikor]
κανείς δεν ξεχνιέται σαν τον αγαπούν και αγαπά αληθινά. ;)

[αχτίδα]
καλό σου μεσημέρι αχτίδα! μία πανέμορφη εβδομάδα να έχεις. ξεκούραστη και γαλήνια.

[aa]
διακοπεύεις; ελπίζω και εύχομαι να γεμίζεις στιγμές πανέμορφες. ολοκληρωμένες. ολοκληρωτικές. αληθινές.
να 'σαι πάντα καλά! φιλιά πολλά!

[dyosmaraki]
όπου να 'ναι φτάνει στον πάνω όροφο. απίστευτο πώς μεγάλωσε σε δύο μόλις μήνες.
ο μόμπυ ξέρει ότι του έχω αδυναμία. πώς θα μπορούσε να μην; ο κισσός δεν έρχεται στις βόλτες. ;))
φιλιά πολλά! μία υπέροχη εβδομάδα να έχεις!

marianaonice είπε...

Πραγματικά εικόνες αντιπροσωπευτικές!!!
Καλό βράδυ!
:)))

b|a|s|n\i/a είπε...

[marianaonice]
και κυρίως αληθινές!
:))) πολύ καλό σου βράδυ!

{.πavλος.} είπε...

plhktro no.63...[an den prolave allos]

...panta magieveis me tis eikones sou! alla pio poly me ayto pou eisai.

kalimera basniopaido
h.u.g.Z.z & k.i.s.s.e.s

[nai nai kala eides 2o sxolio edw...ma ti exw pa8ei? mou les? mallon ftaiei h zesth]

b|a|s|n\i/a είπε...

[.πavλοs.]
σιγά μην σε προλάβει άλλος. αφήνουν στην νεότερη ανάρτηση.
ακόμα να ξυπνήσεις; οέο; :))))
φιλιά πολλά!!

{.πavλος.} είπε...

...xexe...afhnw opou 8elw egw...oeo!
filia liga kai kala. :))))

b|a|s|n\i/a είπε...

[.πavλοs.]
οέ οέ οέεεεεεε ο!
ουκ εν τω πολλώ το ευ.
;)) φιλιάαααα!

karkinos7 είπε...

Έμεινα άφωνος τα λόγια περιττά.

b|a|s|n\i/a είπε...

[gaykarkinos7]
τι πρέπει να κάνουμε να πεις μία κουβέντα; :))
πολύ καλό σου απόγευμα! δροσερό! καλώς ήρθες!

ολα θα πανε καλα... είπε...

Μμμμ...Μου άρεσε πολύ αυτό το κείμενό σου,Βασίλη,με συγκίνησε,είναι πολύ αληθινό!Βεβαίως και υπάρχει αλήθεια πίσω από μια οθόνη,από ένα πληκτρολόγιο,από δάχτυλα που γράφουν πυρετωδώς πάνω σ ένα πληκτρολόγιο,ψυχές που διψάνε για το ίδιο ακριβώς πράγμα...
Δεν ήξερα πώς μεγαλώνει και απλώνεται ο κισσός κατά πού θέλουμε εμείς να αναρριχηθεί.Δε μου λες,ξέρεις αν ευδοκιμήσει στο μπαλκόνι μου,σε μια πέργκολα;Να βάλω;Έχω όμως βορειοδυτικό μπαλκόνι.Ξέρεις από αυτά;

b|a|s|n\i/a είπε...

[ολα θα πανε καλα...]
να βάλεις. και τα πρώτα κλαδιά να τα πλέκεις χαμηλά. αν θες να απλωθεί και οριζόντια. ούτως ή άλλως ο κισσός έχει την τάση να ανεβαίνει προς τα πάνω. και είναι από τα πλέον ανθεκτικά φυτά. με καύσωνα. με αέρα. με κρύο. με χιόνια. απλά να πάρεις πολύ μεγάλη γλάστρα. την μεγαλύτερη που κυκλοφορεί στο εμπόριο καθώς ο κλασικός κισσός μεγαλώνει γρήγορα και θέλει χώρο να αναπτυχθούν οι ρίζες. προσωπικά μου αρέσει πολύ το ρυγχόσπερμα. είναι αειθαλές και την άνοιξη ανθίζει ευωδιάζοντας τρομερά. και ο παρθενόκισσος που είναι φυλλοβόλος και το φθινόπωρο γίνονται τα φύλλα του έντονα κόκκινα πριν πέσουν.
υπάρχει αλήθεια. και είναι όμορφο πολύ όταν συναντιούνται οι αλήθειες οθονών στις αλήθειες βλεμμάτων.
καλημέρα σου!

k είπε...

ν' αφήνεις τον κισσό να απλώνεται εκεί που θέλει. ακούς; γιατι θα 'χεις να κάνεις μαζί μου!

τεστ
ποιά παράγραφο αγάπησα; ποιά;

βράδυ Τετάρτης

b|a|s|n\i/a είπε...

[kayadesigner]
τον καθοδηγώ να απλωθεί στην πέργκολα. μα μάλλον με καθοδηγεί (και) αυτός.
όλο μία παράγραφος είναι. ;) την προτελευταία;
ξημέρωμα πέμπτης.

k είπε...

Αν δεν είχε το δεν πιστεύω σε μύθους σίγουρα ναι!
Ονειρεύτηκα... έχει παραμύθια και νεράιδες! ;)

b|a|s|n\i/a είπε...

[kayadesigner]
μάλλον ποτέ μου δεν πίστευα. και πάντα ονειρευόμουνα.
και συνάντησα νεράιδες και ξωτικά. και έγιναν τα παραμύθια αλήθειες στιγμών.
και ονειρεύομαι αλήθειες. ;)