2009/03/15

Ξουτ

διάθεση περίεργη. προς μελαγχολική. καθώς μεταβάλλεται η καθημερινότητα. και δεν είναι τόσο η μεταβολή. ίσως χρειάζεται. μερικές φορές. όσο ο χρόνος που γίνεται αυτή. σε αυτόν τον χρόνο. τον λεγόμενο χρόνο κρίσης. μίας κρίσης, που στους περισσότερους τομείς μοιάζει πλασματική. παρά πραγματική. ως προς την ουσία. και όχι ως προς το αποτέλεσμα.

το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργούνται άνθρωποι κουρασμένοι. με ανασφάλεια. με αβεβαιότητα. και συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένα νούμερο σε ένα φύλλο βιβλίου εργασίας αρχείου του excel. ένα κελί απλό. και μία απαλοιφή περιεχομένων μειώνει το νούμερο σε άλλο κελί. που το έχουν ονομάσει έξοδα. και συζητούν με τις ώρες. τα γραφήματα που δημιουργούνται. τις γραμμές. τις στήλες. τις πίτες. τις ράβδους.

και στέλνουν στον δίπλα το φύλλο βιβλίου εργασίας του excel. με ηλεκτρονικό μήνυμα. και παίρνουν τηλέφωνο αν το έλαβε. και κανονίζουν γεύμα να συζητήσουν. το ηλεκτρονικό μήνυμα. και πίνουν και καφέ. και όταν επιστρέφουν χαμογελούν καλή συνέχεια. ο ένας στον άλλον. με υπόσχεση να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα. με ότι συζητούσαν ώρες και ώρες και ώρες. στο γεύμα. να πάρουν πάλι τηλέφωνο. αν παραλήφθηκε. να κανονίσουν νέο γεύμα. να συζητήσουν. για τα γραφήματα. τις γραμμές. τις στήλες. τις πίτες. τις ράβδους. και μία παρουσίαση powerpoint.

και όταν μερικά απογεύματα ανεβοκατεβαίνεις πέντε ορόφους να ελέγξεις. αν έχουν αδειάσει όλα τα κελιά. μην κλειδώσεις και κανένα μέσα νυχτιάτικα. τους βλέπεις να παίζουν με τα γραφήματα. έχετε κλειδιά και συναγερμό; απάντηση αρνητική. τώρα φεύγουμε, σε πέντε λεπτά. και σκέφτεσαι. πώς είναι δυνατόν; να μην έχουνε κλειδιά; δική τους η εταιρία. στην αυλή, περιμένοντας, χαμογελάς. μήπως έχουν εγκαταστήσει αυτοί τα προγράμματα; εδώ σου πήρε μία ώρα να τους εξηγείς πώς να χρωματίζουν τα κελιά. και πώς να κάνουν κλικ στο αποστολή.
μόνο που δεν ξέρω. μερικά πράγματα στο μυαλό μου ακούγονται παράλογα. ή τουλάχιστον με μία λογική που δυσκολεύομαι να καταλάβω. στην τελική δική τους η εταιρία. την κάνουν ότι θελήσουν. την κλείνουν αύριο και δημιουργούν μία νέα. ακόμα και να πάνε για ψάρεμα. δεκτό. μόνο που να. μην με παραμυθιάζουν με οράματα. με πάθη. με δυνατότητες. μεγαλώνω. καταλαβαίνω περισσότερα. πάντα καταλάβαινα. απλά ίσως δεν αισθανόμουνα τόσο κουρασμένος. το όραμά τους μοιάζει όσο ένα κελί. φύλλου βιβλίου εργασίας του excel. μα ξεχνούν το βασικότερο. να ονειρεύονται.

η ουσία είναι ότι και εταιρίες που παρουσιάζουν κέρδη, κάνουν περικοπές. στο όνομα ενός κελιού. φύλλου βιβλίου εργασίας αρχείου του excel. γευματίζοντας. με κόστος γεύματος όσο μερικά νούμερα στα κελιά που το περιεχόμενό τους απαλείφουν. σαν τους οδηγούς. των αυτοκινήτων. που ακολουθούν το ασθενοφόρο. με την σειρήνα. καθώς οι υπόλοιποι οδηγοί προσπαθούν μέσα στην κίνηση να κάνουν χώρο. να περάσει το ασθενοφόρο. και είτε υπάρχει ασθενής που χαροπαλεύει, είτε απλά βαριέται ο οδηγός του ασθενοφόρου να είναι κολλημένος στην κίνηση, εκμεταλλεύονται το αποτέλεσμα.

πάμε μόμπυ. βόλτα. να διώξουμε την διάθεση. την περίεργη. προς μελαγχολική. καθώς μεταβάλλεται η καθημερινότητα. που ίσως δεν είναι τόσο η μεταβολή. που ίσως χρειάζεται. μερικές φορές. μα όσο ο χρόνος που γίνεται αυτή. σε αυτόν τον χρόνο. τον λεγόμενο χρόνο κρίσης. μίας κρίσης, που στους περισσότερους τομείς μοιάζει πλασματική. παρά πραγματική. ως προς την ουσία. και όχι ως προς το αποτέλεσμα. μα η ουσία είναι ότι δεν έχουμε ξεχάσει. ακόμα. να ονειρευόμαστε. το αποτέλεσμα; μην με ρωτάς. δεν έχω σκεφτεί. δεν ξέρω. πάμε μόμπυ. και μετά έχουμε πότισμα. διάθεση προς χαμογελαστή. πάμε.

74 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Με μπέρδεψες λίγο αλλά κατάλαβα πως με κάποιους τα έχεις έτσι;
Και ξέρω με ποιους, με όλους εκείνους πως μας θεωρούν μια ασήμαντη λεπτομέρεια και στο τέλος μας κάνουν και να το πιστέψουμε, εκεί είναι η ειρωνεία, ότι φτάνουμε το παράλογο να το θεωρήσουμε σωστό και λογικό και φυσιολογικό αντί να ορθώσουμε ανάστημα και να αντιδράσουμε.
Είναι πολλές οι στίγμές που νιώθω ακριβώς έτσι μόνο που εγώ δεν έχω τον μόμπυ να βγάλω βόλτα και να ξεχάσω μαζί του όλα εκείνα που με "φόρτωσαν" .
Κράτα την χαμογελαστή διάθεση και γράψε όλους εκείνους εκεί που τους αρμόζει αλλά πάνω απ΄όλα μην τους αφήσεις να σε πείσουν πως έχουν δίκιο!
Σε φιλώ

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Με το πρόσχημα της κρίσης πετάνε έξω κόσμο χωρίς αποζημιώσεις..
Φυσικά αυτοί βλέπουν μόνο κελιά.. αυτό είναι το άθλιο, το τρομακτικό.. το να σε βλέπουν σαν ένα τετράγωνο μέσα σ'ένα χάος τετραγώνων..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mahler76 είπε...

μια καλή βόλτα με τον Μόμπυ είναι ότι πρέπει για να φύγουν οι μαύρες σκέψεις. Άντε να τα πούμε και από κοντά όχι μόνο από εδώ. Φιλιά και καλή βδομάδα ΘΑ έχουμε.

nikos είπε...

Καλησπέρα. Μας έριξες στα δύσκολα απόψε. Όπως τα λες είναι, για τους περισσότερους από αυτούς δεν είμαστε παρά κελιά του excel. Χθες απέλυσαν ένα γνωστό μου, έτσι, στα καλά καθούμενα, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Κι ας έκαναν φανφάρες στη δουλειά του πριν λίγες μόλις εβδομάδες. Κι έτσι να 'ναι όμως, κι ας μας παίρνει από κάτω, εμείς δε σταματάμε να ονειρευόμαστε, έτσι δεν είναι; Ελπίζω ο μόμπυ, η βόλτα και το πότισμα να βελτίωσαν τη διάθεση και το χαμόγελο να επανήλθε. Καλή εβδομάδα.
Υ.Γ. Ανακαλύπτω και μουσικές που δεν γνώριζα και που μάλλον μου αρέσουν

b|a|s|n\i/a είπε...

[Anastasia]
και περισσότερο μια αναλώσιμη λεπτομέρεια. και δεν είναι ότι το θεωρούμε σωστό και λογικό το όποιο παράλογο. είναι που φτάνουν, μερικές στιγμές, που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. και πώς να ορθώσεις το ανάστημα. γιατί απλά νοιώθεις όντως μια αναλώσιμη λεπτομέρεια.
χαμογελαστή διάθεση πάντα. και να. μόλις τώρα ήρθε και κούνησε ουρά. και μου 'πε να σου πω να πάμε βόλτα μαζί. την επόμενη φορά που θα νοιώθεις φορτωμένη. πολλά φιλιά!

[Hfaistiwnas]
δεν είναι μόνο τόσο το θέμα των αποζημιώσεων (που σαφώς και είναι. εννοώ να μην πληρώνουν καν αποζημίωση). είναι που δημιουργούνται όλο και περισσότερες θέσεις ζήτησης. για προσφορά που όλο και μειώνεται. ενώ οι ανάγκες και παραμένουν οι ίδιες. και αυξάνονται κιόλας.

[nico decay]
μερικοί μάλλον είναι πιο ίσοι από άλλους ίσους. ίσως. δεν ξέρω. τα μεγαλύτερα στα πολλά μικρότερα στηρίζονται. μόνο που το ξεχνάνε. ότι για να φτιάξεις ένα γράφημα και να γεμίζεις κελιά με νούμερα, υπάρχουν πρόσωπα που αγοράζουν τον υπολογιστή. άλλα που τον φτιάχνουν. που φτιάχνουν τα προγράμματα. τα εγκαθιστούν. τα δοκιμάζουν. στα μαθαίνουν. πώς να χρωματίζεις τα κελιά. και πώς να κάνεις εισαγωγή συνάρτησης.

[mahler76]
άντε λοιπόν! και δη τώρα που είσαι ο μάλερ και μόλις τέλειωσες. :). φιλιά πολλά. και καλή εβδομάδα θα έχουμε. ούτως ή άλλως δεν θα έχουμε το άγχος της δουλειάς. και από την άλλη εβδομάδα και την δουλειά την ίδια. οπότε εκεί να δεις βόλτες πολλές και καλές.

[2003aug]
μόνο έναν; το χωρίς προειδοποίηση είναι όντως κάπως. μπορώ να σου πω δεκάδες παραδείγματα. εμάς, εντάξει μας ειδοποιήσανε. και είμαστε καμιά εικοσαριά (μέχρι στιγμής). μα δεν μας παίρνει πολύ από κάτω. γιατί δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. έτσι είναι. πολύ καλή εβδομάδα. και όχι μάλλον. σου αρέσουν. λολ. είναι όμορφο να ανακαλύπτεις πράγματα. και δη από αυτά που (σου) αρέσουν. φιλιά πολλά!

mahler76 είπε...

καλέ τι ήταν αυτό με την δουλειά???? εγώ νόμιζα πως μιλούσες γενικά....α πρέπει να τα πούμε. όποτε θες πάρε τηλ ή στείλε μήνυμα για καφέ.

mahler76 είπε...

και μην σκάς θα βρείς κάτι πολύ καλύτερο είμαι σίγουρος.

the boy with the arab strap είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3XGJq8wrw5I

εγραψα διαφορα αλλα το πρωτο σχολιο απετυχε .

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

μμμ καλα σε εχω καταλαβει τωρα τελευταια πως δεν μου εισαι καλα...
μια με τα ουφ...τωρα ηρθαν και τα ξουτ...

εχεις δικιο σε ολα οσα ειπες...
κι αν καταλαβα καλα κατι ασχημο στη δουλεια σου...και δυστηχως επειδη περναμε αρκετες ωρες εκει επηραζει πολυ την διαθεση και την συμπεριφορα μας...

να κανεις ξουτ σε οτι μπορεις και ψιτ στην χαμογελαστη διαθεση ναι...;παρε και τον μομπυ μαζι...
θα στειλω κι εγω νεραιδοσκονη μπας και βοηθησει λιγακι ναι...;
αντε γρηγορα να χαμογελασεις...ναι...;

ενα νεραιδενιον φιλακια σου δινω...!
νεραιδομουυυτσ!!!

7Demons είπε...

Ψηλά το κεφάλι φίλε.
Αξίζεις πολλά περισσότερα από ένα φύλλο εργασίας!

Ψυχραιμία,αισιοδοξία και ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[mahler76]
είμαι ο βασίλης και μόλις τελειώνω. γενικά και ειδικά. (την δουλειά εννοώ). χαχα! θα κανονίσουμε. ναι. τώρα που γίνεσαι και διάσημος! λολ.

[mahler76]
μπουμ. μπαμ. μπουμ.
(εντάξει μόλις τέλειωσα)

[~~~...~~~]
και πού είναι η δεύτερη προσπάθεια; :)
το 'χα δει το βιντεάκι. ;)
τουλάχιστον τα λεγόμενα γκόλντεν μπόις με τα μπόνους που παίρνουν θα μπορούσαν να κάνουν μια μικρή περιουσία. και μεγάλη μην σου πω.

[ΝΑΪΑΔΑ]
εξαρτάται τι εννοείς άσχημο. και τι δουλειά. :) από τέλη του μηνός τέρμα τα άσχημα. και η δουλειά. ξουτ μας κάνουνε αυτοί. τους κάνουμε και εμείς. και κρατάμε την χαμογελαστή διάθεση. και ευχαριστούμε για τα νεραϊδοφιλιά. και σμααααατςςςς. και ένα δικό μας. και στην μουσούδα της μάιρα. πολλά φιλιά! χαμογελαστά! για ένα καλό βράδυ!

[7Demons]
και όλο το εξέλ μην σου πω. :) (που δεν θα στο πω). να 'σαι καλά! και σε ευχαριστώ πολύ. για όλα. πάντα ψυχραιμία. και χαμόγελο. υγεία να έχουμε. και όλα τα άλλα, αργά ή γρήγορα, γίνονται. φιλιά πολλά!

the boy with the arab strap είπε...

τα εχωνα γενικος στις κωλοεταιριες .
δεν ειναι πολυ της προσπαθειας , θελω τα πραγματα να γινονται αβιαστα με την πρωτη φορα :)

marianaonice είπε...

Ο επίλογος και η φωτογραφία μου έφτιαξαν κάπως τη διάθεση τη μελαγχολική... που οι καιροί έφεραν σε μένα, σε σένα, σε κάποιους που ανησυχούν, που πονούν, που αισθάνονται άνθρωποι!
:)))

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα παραμείνω στην ουσία, που είναι ο μπόμπυ και η βόλτα μαζί του και στο πότισμα των λουλουδιών που είναι το προσφέρω ζωή και αγάπη και το βλέπω να μεγαλώνει και να ανθίζει...
Τα νούμερα, τα κελιά και τα γραφήματα δεν με αφορούν και όχι δεν θα κάτσω να σκάσω, ούτε και να μελαγχολήσω.
Με αφορά το πως φυλάω εγώ όλους τους ζώντες οργανισμούς με αγάπη μέσα στη ψυχή μου και δεκάρα δεν δίνω για αυτούς τους "δήθεν" που με επονομάζουν με νούμερα και με απεικονίζουν με γραφήματα!!!
Θα σου πρότεινα με πολλή αγάπη να προβληματίζεσαι με όλα αυτά για να μπορείς να βελτιώνεσαι και να εξελίσεσαι σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ - όχι όμως να μελαγχολείς ανεπίτρεπτο!!!
ΧΑΤΙΡΙΑ ΨΥΧΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ
Σου στέλνω πολλά φιλιά και αγάπη για καλή δύναμη και κουράγιο και ψυχραιμία - παραμύθα είναι θα περάσει...
Καλή εβδομάδα φίλε μου

toymaker είπε...

Με κάτι τέτοια posts σ' αγαπάω ακόμα πιο πολύ.
Άντε έλα να πιούμε καφεδάκι το απόγευμα.

Σματς

Ο ψεύτικος Πέτρος είπε...

"eixe ena skyli
xrwma thalassi
pou to legan A.
pernouthane kai oi dyo kala..."
kalimera file mou
sou eyxomai kaliteri diathesi

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα καλέ μου! Τι υπέροχο νέο λουκ σε χρώμα που μ' αρέσει...Δεν τα πήγαινα καλά ποτέ με το excel, ο καθηγητής που με μάθαινε υπολογιστές αγκωμαχούσε στο μάθημα μαζί μου!Πάρε το Μόμπυ σου αγόρι μου , πάνε τον βόλτα, είναι ότι πιο αγνό υπάρχει στο κόσμο σου , πάμε Μόμπυ..πρόσεχε μη πατήσεις τη Κλώντη που σε ..φλέρταρει, πάντα της άρεζαν οι μεγαλόσωμοι!

Ένδειξη ζωής είπε...

Διώξε τις άσχημες σκέψεις και δες τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Όσο αισιόδοξα γίνεται στον καιρό μας που η ανεργία και γενικότερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Καινούριες ευκαιρίες θα ακολουθήσουν, είμαι σίγουρη!
Καλή εβδομάδα Βασίλη!

Ταχυδρόμος! είπε...

Μία είναι η ουσία.. Ναι, σας το είπα; Δεν υπάρχει αθανασία..

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα, ή τουλάχιστον να ελπίζουμε ότι θα είναι!

roadartist είπε...

Φίλε Βασίλη καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς, τις σκέψεις αυτές τις κάνω πολύ συχνά. Πιο πολύ από ότι νομίζεις :) Αναλώσιμοι είμαστε όλοι. Και αυτό είναι σκληρό, άδικο, όμως σκληρά αληθινό. Εγώ από τη πρώτη στιγμή το ήξερα. Θα σου στείλω email.. Φιλάκια φίλε μου.

maria είπε...

είχε αρχή το πουφ,πήρε την σκυτάλη το ζουμ και μετά το ξουτ. άραγε ποιό να έχει σειρά?
διάθεση προς χαμογελαστή.
δεν είναι όμορφο όμως στα μάτια τους να είσαι η πηγή, αλλά εσύ να ξέρεις ότι είσαι όλη η ενέργεια? :)

life_traveller είπε...

Μέσα από τις κρίσεις γεννιέται πάντα κάτι καινούριο.. ένα νέο deal με τους εργοδότες μας, με τον εαυτό μας και με την ίδια την ζωή!
Ωστόσο όπως κάθε μεταμόρφωση... πονάει, κουράζει, εκνευρίζει.. βόλτες στα πάρκα λοιπόν, φωτογραφίες... χάζι στην άνοιξη που μπαίνει και όλα θα μπουν στη θέση τους!

Unknown είπε...

από ένα δωμάτιο λίγο μακρυά σου, μα συνεχώς κοντά σου, στέλνω ένα νωχελικό χάδι.κι ένα φιλί. τα ξουτ πολλά είναι και θα είναι.αυτά που κάνουμε και αυτά που μας κάνουν.άσχημα αυτά που δεν τα περιμένουμε.τα απρόβλεπτα.αυτά που δεν σε πείθουν με την εξήγήσή τους και δη τα εργασιακά...

ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι.μέσα μας.στις αναζητήσεις μας.στο ψάξιμό μας.στα θέλω μας. με το βλέμμα μπροστά.και με διάθεση ελαφρώς περίεργη.μα ολοένα προς το καλύτερο...

να σ' ακούω να γελάς θέλω.όσο γίνεται.στην επόμενη στροφή είναι μια ανάπαυλα.στην επόμενη, άλλος ένας δρόμος.άγνωστος ακόμα. έχει κι αυτό τη γοητεία του...

φιλιά βρόχινα γλυκιέ μου...

Υ.Γ. αχμμ! τα νεύρα μου (ξέρεις εσυ!)

Υ.Γ. ακόμη ξάπλαααα...γκρμφ.θα βάλω μπροστά το σχέδιο της εφόρμησης χαχαχχαχ

βιολιστης στη στεγη είπε...

Με έναν Μπόμπυ που δεν καταλαβαίνει απο excel...
Ενα ποτιστήρι με αποδέκτες που δε σκαμπάζουν γρί απο κελιά και ομηρίες...
Και μιάν αγάπη στη καρδιά που δεν σε βλέπει σαν μονάδα, αλλά σαν ολότητα...
Θα πορευτούμε.
Και θα νικήσουμε ΖΩΝΤΑΣ.
Καλώς ορίσαμε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ.ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΟΜΠΥ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΝΕΙΡΑ.ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

manetarius είπε...

Αχ, καλέ μου Βασίλη.. όλοι είμαστε φυλακισμένοι στα κελιά μας... μας φυλακίζουν κι αυτοί οι διευθυντάδες στα δικά τους κελιά, μπαίνουμε κι εμείς σε κελιά excel... μπορώ να περνάω να παίρνω τον Μόμπυ να με πηγαίνει κι εμένα καμιά βολτίτσα;
Σου σκάω δυο φιλιά στα μούτρα κι ένα σβουριχτό στη μούρη του καλού μου Μόμπυ!
Ξέρω οτι είναι ικανός να σου φτιάξει τη διάθεση στο λεπτό!

(είναι ένας αυτόοοος!)

maika είπε...

ελπίζω να σου αρέσει!
;0)))

aKanonisti είπε...

Ενα μόνο θα πω....
Δύο ώρες κάθε μέρα... ΄κάνω βόλτα στον Κανισίδη....
Μόνο έτσι φτιάχνει η διαθεση... όταν είναι κάπως....

Να είναι καλα οι σκυλούμπες μας.. που μας βοηθάνε να χαλαρώνουμε...
Αλλιώς δεν ξέρω αν θα την βγάζαμε...

{.πavλος.} είπε...

...ayta einai...ayta ta dyskola ths epoxhs mas...na mhn ksereis to avrio...na mhn mporeis na vgeis apo mia katastash pou se syn8livei mesa eksw...einai apaisiodokso to sxolio shmera...sygnwmh...kserw ti les...ksereis esy... omws ...omws oti kai na kanoume emeis...alloi pairnoun tis apofaseis gia emas...kairos gia nea pragmata...kairos gia esena gia esena .

[vazw mia telitsa edw kai 8elw na pw kati allo asxeto...isws na einai kai sxetiko me ola ayta pou zoume]

...shmera eimai spitaki me iosi...opote eipa na dw ligo tv twra to mesimeraki...pragma spanio gia mena pleon...apofeygw thn tv genika...protimw na vlepw kamia tainia me parea...tespa...eida mia ekpomph pou paroysiazei stigmiotypa apo alles ekpompes se montaz...to mono pou skeftome ayth thn stigmh einai oti zw sthn la8os xwra...akoma kai mia krisi oikonomikh emeis sto elladistan thn pame se alla epipeda...aytaaa...

kalispera me filia kai agkaliaaa
...edw eimai oti xreiasteis! ;)

Ανώνυμος είπε...

ayto parahtan mple :P

Spy είπε...

Άμα κάνετε και μπατζούρια
μην ανησυχείτε καθόλου...

Δεν θα σας αγγίξει η ανεργία.
:)

Theogr ο κηπουρός είπε...

Κάθε αρχή έχει ένα τέλος και κάθε τέλος μια αρχή. Δύσκολα είναι άλλα μην το βάζεις κάτω. Ξέρω πως τα λόγια είναι εύκολα. Όμως αυτά έχω μονό να προσφέρω. Κατάπληκτο το νέο σου λουκ υπάρχει κάτι παρόμοιο σε πρασινάκι για τον κήπο; Καλή εβδομάδα, καλύτερη από αυτή που έφυγε.

naya είπε...

Τουλαχιστον εχεις και τον μομπυ σου..!Πρεπει να παρω σκυλο..
Φιλια και σου στελνω λιγη καλη διαθεση (που μου ηρθε σημερα και δεν ειχα τι να την κανω!!)
:)

b|a|s|n\i/a είπε...

[~~~...~~~]
το καλό πράγμα αργεί αν γίνει. από την άλλη το γοργόν και χάριν έχειν. όποιος βιάζεται σκοντάφτει. κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό ;)

[marianaonice]
και μένα κάπως. η βόλτα. η φωτογραφία. που είναι εδώ. αληθινή. και άλλες τέτοιες. πολλές ακόμα. όλα στο πρόγραμμα είναι τελικά. μόνο που είναι οι καιροί δύσκολοι. και μερικοί θέλουν να τους κάνουν ακόμα δυσκολότερους. χωρίς να κατανοούμε τον λόγο. ενώ τα πράγματα μοιάζουν απλά τελικά. θα τα καταφέρουμε. νομίζω. και ελπίζω. :)

[mamadalton]
η ψυχή (σου) που έχω γνωρίσει και όσο έχω γνωρίσει (από) εδώ είναι τεράστια! και με κάνεις και χαμογελώ. γιατί ναι. χατίρια ψυχής δεν κάνουμε. μόνο εκεί που αξίζουν. οι ψυχές. και η ουσία είναι να μην σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. και να προσπαθούμε να μένουμε άνθρωποι. πολλά πολλά φιλιά. καλή δύναμη στην μετακόμιση. και να προσέχεις την μέση σου. ναι; μία πολύ καλή και εποικοδομητική εβδομάδα εύχομαι. φιλιά!

[toymaker]
τα ποστ περιμένεις; :) μόλις γύρισα. από την δουλειά. αχμ! θα κανονίσουμε ναι. πολλά καφεδάκια. σμουτς!

[Ο ψεύτικος Πέτρος]
καλησπέρες πολλές! καλύτερη είναι. και θα την κάνουμε να μείνει ακόμα καλύτερη.

[αχτίδα]
δεν είναι τυχαίο που αρέσει και σε σένα το μπλε. το excel και μένα δεν είναι το καλύτερό μου. :) μα ό, τι θες ρώτα. σου υπόσχομαι δεν θα αγκομαχήσω.
πρόσεχε βρε κλώντη. όλο στα πόδια του μόμπυ μπλέκεσαι. και όσο για το τι λέγατε με την ναϊάδα σας άκουγα!. τώρα εξηγείτε ο λόξυγκας! χαχα! είσαι πανέμορφος άνθρωπος αχτίδα μας. απλά πανέμορφος. φιλιά πολλά πολλά!

[Ένδειξη ζωής]
ξουτ ξουτ ξουτ. δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό (πλέον) από το να χαμογελάμε. στα δύσκολα. στα εύκολα. κυρίως στα δυσκολότερα. μια πολύ καλή εβδομάδα να έχουμε!

[Ταχυδρόμοοοοοοοοοος ! !]
όλο και κάποιος θανάσης θα περισσεύει...:)

[PAVLOS]
καλησπερούδια. εκ των πραγμάτων θα είναι από τις πιο χαλαρές. οπόταν δεν έχουμε παρά να την απολαύσουμε!

[roadartist]
είναι σκληρή η πραγματικότητα. ίσως όχι για όλους. μα δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. και ας ξυπνούμε, μερικές φορές, με τα όνειρα μισά. πάντα να βλέπουμε τα θετικά. και να χαμογελάμε. και όταν μοιάζει να μην τα καταφέρνουμε, να χαμογελάμε περισσότερο. για να τα καταφέρουμε.
πείνασα κιόλας. λέω να παραγγείλω κάνα σουβλάκι. ή να πάω από το μαγαζί να πάρω ιδέες; :) φιλιά πολλά πολλά!

[...fairyland]
ουφ ήταν. το πουφ το είχα σκεφτεί. ίσως ακολουθήσουν με ι πλέον. πιφ σαν να λέμε. :)
όμορφο είναι να ξέρεις ότι είσαι όλη η ενέργεια. ακόμα ομορφότερο αν σε πληρώνανε και σαν όλη την ενέργεια, με όλη τους την ενέργεια.

[life_traveller]
κάθε εμπόδιο σε καλό λένε. αλλά από την άλλη, αν το σκεφτείς, είναι πραγματικά απίστευτο. άνθρωποι που δεν σε ξέρουν καν. ίσως και να μην σε δουν ποτέ. να αποφασίζουν (ή να νομίζουν) για την ζωή σου. για τις διαδρομές που ακολουθείς. για αυτές που δεν ακολουθείς. ώρες ώρες μου μοιάζει πραγματικά απίστευτο αυτό.
βόλτες πολλές. εικόνες περισσότερες. ήχοι. λέξεις. χαμόγελα. και όλα θα βρουν τον δρόμο τους. πολύ καλό απόγευμα!

[Νεράιδα της βροχής]
αέρααααααααααααααααααααααααα!
εσύ ήσουν στο δωμάτιο; αχμμγκρμφ! πήγα να πάρω ψωμί και νόμισα ότι σε είδα στο μπαλκόνι να σεργιανίζεις. σαν να λέμε τάκα τούκα τα τακουνάκια στου γιαλού στου γιαλού τα πετραδάκια. αχμ! και εκεί που προσπαθούσα να διακρίνω αν ήσουν εσύ ζγντουπ στην κολώνα. ξουτ κολώνα. με βλέμμα μπροστά. σε όλα αυτά που έρχονται. σε όλα αυτά που αναζητούμε. που θα αναζητήσουμε. που θα προσπεράσουμε. που θα σεργιανίσουμε. ώπα! (άσχετο οκ αλλά έτσι μου 'ρθε). στα προβλεπόμενα και στα απρόβλεπτα!
φιλιά (ε)φορμαριστά... από το εφόρμηση. σαν να λέμε εφοδιαστικά.

[βιολιστης στη στεγη]
ναι αλλά το word το παίζει στα δάχτυλα. στέλνει και ημέιλ. :)
πορευόμαστε. και ζούμε. με όλα αυτά. σε όλα αυτά. που μας κάνουν να ονειρευόμαστε. και να ζούμε. φιλιά πολλά!

[JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS]
έτσι! από όνειρα άλλο τίποτα. μαζί με χαμόγελα. και παρ' όλες τις δυσκολίες πάντα προσπαθούμε να κάνουμε τα όνειρά μας αλήθειες. και να μένουν τα χαμόγελα. αληθινά. πολύ καλό σου βράδυ!

[manetarius]
το συζητάς; ελεύθερα! ερχόμαστε και στο γραφείο σου. και αν κουνηθεί ο ΔΠ, σηκώνει το πόδι, του ρίχνει και ένα κατούρημα. πολλά πολλά φιλιά. σκαστά. σβουριχτά. και κουνήματα ουράς.

[maika]
χαχα! τρομερή ταινία. 240.000 αποζημίωση. σαν να λέμε 700 κάτι ευρώ. πάμε και ερχόμαστε αιδηψό άνετα. και ας μην έχουμε λουμπάγκα. (ακόμα). θα στείλω και ένα μήτιν ρικουέστ στον μικρό σου να μιλήσουμε επαγγελματικά. ήρθε η ώρα! :))

[aKanonisti]
θα λιώσουμε σόλες! μα χαλάλι! ;)

[.πavλοs.]
τι ταινία και με τι παρέα;
περαστικάαααα! στα δύσκολα. στα εύκολα. η ουσία είναι η παρέα. και η ταινία. (εξαρτάται και την ταινία και την παρέα. λολ). άλλοτε αισιόδοξα. άλλοτε λιγότερα αισιόδοξα. πορευόμαστε. την υγειά μας να έχουμε. και όλα γίνονται. ξαναγίνονται. ίσως άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις για μας. ναι. μα είναι και στο χέρι μας το πώς θα πορευτούμε. και το πώς θα αντιδράσουμε. σε όλα αυτά που όλο και περισσότερο νοιώθουμε ότι μας πνίγουν.
καλησπέρες πολλές. φιλιά (από μακριά) και αγκαλιές (από μακριά)
σιγά μην έρθω εκεί να με κολλήσεις :P

[sakafiora]
έχω και άλλο. πιο έντονο. :)

[Spy]
έκανα τα πίσω το σάββατο για προπόνηση. άφησα τα μπροστινά για το άλλο σουκού. πειραματίζομαι και με το κλάδεμα.

[Theogr ο κηπουρός]
εύκολα. δύσκολα. δεν μας μένει παρά να παλέψουμε για τα όνειρά μας. με το όποιο αποτέλεσμα. να 'σαι καλά! έχουμε και σε πρασινάκι ότι θες. πολύ καλή εβδομάδα!

[naya]
ώπα. νάτη. την πιάσαμε. την κρατάμε. χαμογελάμε. ευχαριστούμε πολύ. και την επόμενη φορά που θα την χρειαστείς θα στην χαρίσουμε διπλή. φιλιά πολλά!

dyosmaraki είπε...

Σε καταλαβαίνω!

Εμείς είμασταν πάνω από 20, πολύ-πολύ περισσότεροι (γύρω στους 500) καταθέσαμε τη ζωή μας τη δημιουργικότητά μας. Κι ήρθε μια μέρα και λένε (αυτοί που δεν ήξεραν πως φτιάχνεται ένα κουτάκι στο Excel) κι είπαν μας κοστίζει ακριβά το προσωπικό στην Ελλάδα, τώρα πάμε Ινδία. Κι έφυγαν...Κι είμασταν όπως σου είπα καμιά 500ριά. Μερικοί συνέχισαν σε παρεμφερείς χώρους. Στην αρχή απογοητεύτηκα. Πήγα και στον ΟΑΕΔ κι είδα πολλά....Κι έπειτα ξανάρθε η δύναμη γιατί τα μάτια και τη ψυχή φώτισε μια εικόνα να σαν κι αυτήν που έχεις βάλει στην ανάρτηση. Και θυμήθηκα το τραγούδι που έλεγε "πήραμε τη ζωή μας λάθος κι΄αλλάξαμε ζωή" κι έπειτα άλλαξα ζωή. Σε χρήματα μπορεί να μην κερδίζω όσα κέρδιζα μα κέρδισα σε ψυχική ηρεμία. Εκεί που είμαι τώρα δεν έχω να με πρίζουν άνθρωποι που δεν ξέρουν πως χρωματίζεται ένα κουτάκι....Κι έτσι κατάλαβα πως "κάθε εμπόδιο είναι για καλό"....
ΥΓ.1 Εκκρεμεί η φωτό από το παλιό σχολείο....
ΥΓ.2 Μήπως ξέρεις από e-commerce???

ruth_less είπε...

Να ονειρεύεσαι, να χαμογελάς, όπως πάντα. Να δεις που θα σου βγει σε καλό - καλύτερο.

"Ουστ" πες τους... και κλείσε την πόρτα. Ο Μόμπυ θα σε περιμένει... και τα όνειρα σου στη γωνιά :)

b|a|s|n\i/a είπε...

[dyosmaraki]
από την πρώτη εταιρία που ήμουν, μπορώ να σου διηγηθώ δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις. ήταν και είναι από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον χώρο της πληροφορικής. και είχα(με) στεναχωρηθεί και απογοητευτεί πολύ πολύ περισσότερο από τώρα. καθώς δεν ήταν ότι το προσωπικό στην ελλάδα στοίχιζε παραπάνω. και ακόμα να στοίχιζε (που δεν, καθώς όλη η διαδικασία μεταφοράς της υπηρεσίας, η επάνδρωση, η εκπαίδευση στοίχισε και στοιχίζει πολύ πολύ περισσότερα από τους αντίστοιχους μισθούς -αμέτρητα ταξίδια μάνατζερ, πέρα δώθε, να συζητούν για οράματα που εξαντλούνταν σε ηλεκτρονικά μηνύματα, και τα περισσότερα εκτός απτής πραγματικότητας-) είχαμε δουλέψει τόσα άτομα και είχαμε καταφέρει να διατηρούμε για χρόνια ολόκληρα το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών της στις τρεις πρώτες θέσεις του κόσμου. που υποτίθεται ότι ήταν ένα από τα οράματά της (υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών).
η εσωτερική υποστήριξη μεταφέρθηκε, και σε αυτήν, στην ινδία. η τεχνική υποστήριξη των πελατών (που ήταν μέρος της αρμοδιότητας του τμήματός μας) μεταφέρθηκε βουλγαρία. το επίπεδο ικανοποίησης έχει πέσει αισθητά για τον απλό λόγο ότι είναι νέοι και άπειροι, με την δουλειά, άνθρωποι μα κυρίως και εκ των πραγμάτων εκτός ελληνικής πραγματικότητας. τα μεταφραστικά τμήματα κλείσανε δύο τρία χρόνια πριν, και μεταφέρανε όλη την εποπτεία στην αμερική και για την πλειοψηφία των γλωσσών, που μεταφράζονται τα προγράμματα, δεν υπάρχει καν ένας άνθρωπος που να είναι της αντίστοιχης γλώσσας η μητρική του γλώσσα.
στο όνομα μερικών κελιών excel και στο όραμα κάποιων (ενδεχομένως) αργόσχολων μάνατζερ ακυρώθηκαν δουλειές τόσων ατόμων, τόσων χρόνων (δέκα χρόνια περίπου ήμουνα στην εταιρία αυτή).
στην εταιρία που είμαι τώρα (όχι για πολύ ακόμα) είναι ελληνικών συμφερόντων και είχα την τύχη να βρεθώ, από γνωστό, αμέσως μετά το κλείσιμο του τμήματος της πρώτης. (ενάμιση χρόνο τώρα). η λογική μοιάζει, σαν μικρογραφία, περίπου η ίδια. δημιουργείς ένα τμήμα και μετά από λίγο απλά το κλείνεις. το θέμα δεν είναι τι κάνεις. είπαμε δική σου η εταιρία, κάνε τη ότι θες. το θέμα είναι μην παραμυθιάζεις κόσμο (και προσωπικό και πελάτες) με οράματα, πάθη, δυνατότητες για κάτι, που στην τελική, και στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχεδίων που κάνεις, ξέρεις ότι θα πάψει να υφίσταται.
αυτά πάνω κάτω. με βρήκες και σε στιγμή που στριφογυρίζουν οι σκέψεις στο μυαλό μου και μου θύμισες καταστάσεις. :). το σχολείο καλά κρατεί. σε περιμένει (ουμε) για φωτογράφιση και καφέ. με το ηλεκτρονικό εμπόριο είχα ασχοληθεί πολύ λίγο και πολύ παλιά.
φιλιά πολλά! καλό σου βράδυ!

[ruth_less]
ο μόμπυ με περιμένει και στην ευθεία. :) να 'σαι καλά. ονειρευόμαστε. χαμογελάμε. όπως (σχεδόν) πάντα. όπως πάντα. καλό καλό βράδυ!

Lilith είπε...

"μεγαλώνω. καταλαβαίνω περισσότερα. πάντα καταλάβαινα. απλά ίσως δεν αισθανόμουνα τόσο κουρασμένος".

Μεγάλη αλήθεια!
Να δεις πάντως που όλο αυτό θα σου βγει σε καλό :).
Και δεν είμαι αισιόδοξη απλά για να είμαι...
Το πιστεύω και το έχω βιώσει, ότι κάθε τι που συμβαίνει, συμβαίνει για καλό. Έστω και αν δε μοιάζει έτσι στην αρχή.

nikos είπε...

Το παραμύθιασμα είναι σπουδαία υπόθεση. Είπαμε, το θέμα δεν είναι τι είσαι αλλά τι δηλώνεις ότι είσαι. Κι αν σε όλα όσα έγραψες προσθέσεις ότι κάποιοι βλάκες πιστεύουμε αυτά τα οράματα, δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ, χάνουμε την προσωπική ζωή μας και άλλα... Δεν θυμάμαι πού διάβασα ένα σύνθημα σαν "το πρωί τις βιταμίνες σας, το βράδυ τα ηρεμιστικά σας". Έτσι ζούμε. Τέλος πάντων. Τη διάθεση παλεύουμε να φτιάξουμε και όχι να τη χαλάσουμε. Προς το χαμογελαστό είπαμε, έτσι; Καλή σου μέρα

apos είπε...

Να τους τυλίξεις σε ένα κομμάτι excel, να το τσαλακώσεις, να το κάνεις μια ωραιότατη μπαλίτσα και να το δώσεις στον Moby να παίζει. Να τους παίζει.

purple είπε...

περασα να πω μια καλημερα και δεν σας ξεχναω :-)

Όναρ είπε...

Αφού όλη την ώρα γράφεις σχόλια στο μπλογκ σου..πώς να μη σε απολύσουν..εγώ τους καταλαβαίνω..μήπως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να σε προσλάβω ως προσωπικό Υπεύθυνο Σεξουαλικής Ικανοποίησης..; Καλημέρες ιδεών..

dyosmaraki είπε...

Ωρες είναι να βγούμε ότι δουλεύαμε στην ίδια εταιρεία λολ!!!!
Εχεις δίκιο. Τα προβλήματα με τις εταιρείες και με τα κόστη δεν τα δημιουργούν οι απλοί υπάλληλοι αλλά οι μανατζαραίοι με τις τρελλές απαιτήσεις. Για παράδειγμα στην εταιρεία που εργαζόμουν έκαναν περικοπές δαπανών σε όλους αλλά ο νέος γενικός διευθυντής (από τα εξωτερικά) απαίτησε (και του αγόρασαν) 2 σκυλόσπιτα που μέσα θα μπορούσει με λίγη προσπάθεια να στεγαστεί ένας άστεγος (τόσο μεγάλο ήταν)....!!!!
Αν κόβονταν αυτές οι σπατάλες σε μανατζαραίους και όχι στο απλό προσωπικό τότε ο κόμσος θα ήταν καλύτερος και οι εταιρείες θα πήγαιναν καλύτερα οικονομικά.

Και για να το γενικεύσω...το τελευταίο διάστημα που όλοι μιλούν για κρίση, αναρωτιέμαι ...
"συνενοημένες" ήταν όλες οι μεγαλοεταιρείες σε ολόκληρο το κόσμο και έχουν όλες τεράστια οικονομικά προβλήματα και όλες μαζί απολύουν κόσμο και όλες μαζί ζητούν κρατικές ενισχύσεις (δηλαδή χρήματα των πολιτών) ????
Πολύ παράξενες μου φαίνονται όλες αυτές οι "συμπτώσεις"!!!!

{.πavλος.} είπε...

...symfwnw me o.n.a.r...telos...na ton pareis voh8o... :))))))...

kalimeraaaa sassss

b|a|s|n\i/a είπε...

[Lilith]
και εγώ αυτό θέλω να πιστεύω. και να ελπίζω. είναι που και καιρό τώρα σκεφτόμουνα τι να γίνω όταν μεγαλώσω. :) ίσως είναι ευκαιρία. μόνο που έχεις το άγχος και τις σκέψεις ότι οι καιροί είναι όντως δύσκολοι. μπορεί όχι τόσο, όσο θέλουν να παρουσιάζονται σε αρκετούς τομείς, μα δεν παύουν να είναι δύσκολοι. καλημέρα!

[2003aug]
τώρα το λες; που μου την χάλασες ήδη;; :)))
έτσι είναι. παραμυθιαζόμαστε και εμείς (και ειδικά πιο μικροί) για οράματα και πάθη και τελικά το μόνο όραμα των περισσότερων είναι το κέρδος (το παραπάνω κέρδος) και πολλές φορές με όποιο κόστος.
πολύ καλησπέρα!

[apos]
θα βάλουμε τον moby ηχητική υπόκρουση. και τον mobby (με δύο μπι) να παίζει με το μπαλάκι. ;)

[purple]
puuuuuuuurpleeeeeeeeeeeeeee!!
πού είσαι; όλα καλά; όλα ωραία; καλά έκανες! και να το κάνεις συχνότερα! φιλιά πολλά πολλά!

[Όναρ]
χαχα! το 'ξερα ότι ήσουν (ο) δάκτυλος! ΥΣΙ εξιέκιουτιβ...; καλησπέρες μεροκαματιάρικες με διάλειμμα φαγητού με ελίτσα, ψωμάκι, τυράκι και ταυτόχρονου σχολιασμού.

[dyosmaraki]
βρε λες; η τοπική εταιρία, όταν πήγα είχε 50 περίπου άτομα, και όταν μας φύγανε, περίπου 150.
αν έχουν και περισσεύουν ας πάρουν και δέκα. και σκυλόσπιτα. και γατόσπιτα. και γυάλες για τα ψάρια. το θέμα είναι ότι τον τελευταίο καιρό οι περισσότερες εταιρίες εκμεταλλεύονται μία κρίση, που στις περισσότερες δεν έχει έρθει ακόμα και πιθανό να μην τις αγγίξει.
και σύμπτωση όχι, δεν μοιάζει να είναι. και έχεις και δίκιο για τις κρατικές ενισχύσεις. και πέρα από τις περικοπές των παράλογων απαιτήσεων, αν όντως κάποια εταιρία αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα, δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω γιατί δεν κάνει περικοπές και σε μισθούς πέντε και έξι χιλιάδων ευρώ, από εκατό ευρώ, που κάλλιστα καλύπτουν τον μισθό ενός και δύο και περισσότερων απλών υπαλλήλων. πολύ μεγάλες κουβέντες!

[.πavλοs.]
τι εννοείς να τον πάρεις; βοηθό; δεν θα είμαι μάνατζερ; πότε θα γίνω μάνατζερ;;;;;

ProFyLaKtiKo είπε...

τώρα εγώ τι ναπω που καλύφτηκα από τα προηγούμενα αλλά και από τα δικά σου σχόλια στα σχόλια; είναι η πρώτη φορά που απαντάς και πιο σαφώς. so sweet. ελπίζω πάντως να συνεχίσεις να χαμογελάς όπως πάντα

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Καλησπέρα....

Πολλά φιλιά

BUTTERFLY είπε...

Ειδες; Ενας αριθμος εχουμε καταντησει...ετσι μας μετρανε καποιοι...ευτυχως, που μας εχει μεινει κι αυτη η δυναμη να ονειρευομαστε, το πεισμα να μην το βαζουμε κατω, το καθαρο βλεμμα, το χαμογελο...για να ελπιζουμε οτι μπορουμε να αντιστρεψουμε καποια στιγμη τους ορους. Αλοιμονο αν χασουμε την ελπιδα!

Ανώνυμος είπε...

Kalispera kai apo emena!
Auti i periodos pragmatika einai duskoli einai gnosto alloste, auto pou kanoume oloi einai upomoni kai oneireuomaste na erthei kati kalutero!!
Euxomai na mas ethei... se olous mas!!
Filakia

b|a|s|n\i/a είπε...

[ProFyLaKtiKo]
να πεις ποιος έχει βγάλει την φήμη ότι δεν γράφω και δεν μιλώ με σαφήνεια! εντάξει, λίγο γρήγορα μιλώ, αλλά δεν είναι να το κάνουμε και θέμα :P. φιλιά πολλά. με χαμόγελο όπως πάντα.

[ΕΛΕΝΑ-ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΟΝΕΙΡΑ]
καλησπέρες πολλές! και πολλά φιλιά!

[BUTTERFLY]
ονειρευόμαστε ακόμα. την έχουμε αυτή την δύναμη. και πάντα θα την έχουμε. απλά μερικές φορές σκέφτεσαι. αν αρκεί. να ονειρεύεσαι. γιατί μερικές φορές κουράζεσαι. να προσπαθείς. να εξηγείς τα όνειρα. τα αληθινά. και δη σε ανθρώπους που δεν ονειρεύονται.
μα πάντα ένα χαμόγελο θα το έχουμε. το έχουμε. και καθαρό βλέμμα.

[arcobaleno]
καλησπέρα! έτσι είναι. και ονειρευόμαστε ακόμα ομορφότερα με μουσική! ;) για όλους μας. φιλιά πολλά!

Leviathan είπε...

I volta me ton moby sigoura 8a voi8ise...euxomai ola na pane kala!na ginoun opos esi ta 8es...filia!

kryos είπε...

Μου αρέσει αυτή η μελαγχολική διάθεση γιατί είναι δείγμα υγείας ... κι εκεί μέσα στις πίτες , τα γραφήματα και τα κελιά συνήθως κρύβεται η αναβολή μιας ζωής για ένα αύριο που δεν έρχεται ποτέ ..είσαι τυχερός που μπορείς να βλέπεις το κελί που κρύβεται πίσω από τα κελιά .

Ένα υπέροχο βράδυ θα σου ευχηθώ !!!

επί λέξει είπε...

Δε θα σου πω ότι πρέπει και να πονάμε, γιατί είναι δείγμα ότι ζούμε. Καταλαβαίνω από τα λόγια σου ότι η ειρωνεία δίνει τη θέση της σε μια υγιή άρνηση εκπορευόμενη από μια εκ των έσω φιλο-νεικία (το νείκος) με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το μόνο, όμως, που μπορώ τουλάχιστον να υπογράψω-έστω ηλεκτρονικά- είναι ότι η ύπαρξη του φόβου μάς κάνει ήρωες και η ανυπαρξία του ελέθευρους.
Φιλιά
κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία

επί λέξει είπε...

"ελεύθερους" ήθελα να πω... Είδες και η λέξη ακόμα αντιδρά. Εμείς γιατί όχι;

b|a|s|n\i/a είπε...

[Leviathan]
βοηθά. αν και ο καιρός που πότε κάνει κρύο, πότε κάνει ζέστη, πότε βρέχει, πότε έχει ήλιο δεν ξέρεις πώς να φερθείς και τι να φορέσεις. εμείς δηλαδή, γιατί ο μόμπυ είναι παντός καιρού! :)
φιλιά πολλά! καλημέρες! και όλα θα γίνουν. και αν δεν γίνουν θα (προσπαθήσουμε) να τα κάνουμε να γίνουν...

[kryos]
τότε δηλώνω υγιέστατος! αν και μεγαλώνω και λαχανιάζω και κουράζομαι πιο εύκολα πλέον.
μια όμορφη μέρα να έχουμε. πολύ πολύ καλή σου μέρα!

[aa]
το θέμα δεν είναι τόσο οι δρόμοι που ακολουθείς (που είναι) αλλά και το πώς. και πολλές διαδρομές τις κάνεις γιατί απλά μοιάζει να μην υπάρχουν άλλες επιλογές.
όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. και δεν ξέρω πραγματικά, αν μοιάζει με ειρωνεία ή με υγιής άρνηση. πολλές φορές αισθάνθηκα ότι μας ειρωνευόντουσαν αυτοί οι ίδιοι και προσπαθείς να ισορροπήσεις στις και τις αξίες, τα όνειρα, την υγεία, τους φόβους, την ανυπαρξία, την ύπαρξή σου.
φιλιά πολλά. να 'σαι καλά. καλώς ήρθες!

[aa]
ελεύθεροι πολιορκημένοι!
αέέέρααααααα! :)

jacki είπε...

Ευτυχώς είναι άνοιξη.. Ευτυχώς υπάρχει και ο Μόμπυ.. Βόλτες.. και καλή διάθεση.. Εγώ τουλάχιστον έχω :)

stalamatia είπε...

Όλα να σου πάνε καλά, πιο πολύ από την κρίση, τους έχει πιάσει η ΚΡΙΣΗ.Μου αρέσουν τα εξξελ και ας μην μου χρειάζονται. Καλή βόλτα σε λίγο θα πάω και εγώ αλλά όχι παραλία γιατί χθες έγιναν πολλές υπόγειες σεισμικές δονήσεις εδώ στα παράλια μας.Φιλιά.

turigr είπε...

Κάτι υποψιάστηκα διαβάζοντας την ανάρτηση, αλλά μετά στα σχόλια, όταν επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου, στεναχωρήθηκα! Το έχω νοιώσει το συναίσθημα και σε καταλαβαίνω. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα βρεις κάτι καλύτερο και γρήγορα. Προς το παρόν να χαρείς τις στιγμές σου με τον Μόμπυ. Αυτός δε θα σε απογοητεύσει ποτέ!

HaLiaS είπε...

στην φωτογραφία που επέλεξες να μας χαρίσεις και να μοιραστείς μαζί μας βρίσκονται απαντήσεις...
τα συννεφα ταξιδεύουν, πότε μαζεύονται πολλά, σκουραίνουν, ξεσπάνε σε βροχή και πότε χάνονται, μα ο ήλιος μένει πάντα εκεί, το ίδιο φωτεινός, να μας ζεσταίνει, να μας φωτίζει, να μας χαρίζει ζωή.
κι αυτός ο ήλιος είναι ίδιος και κοινός για όλους.
δεν κάνει διακρίσεις.
δεν φυλακίζεται.
δεν παθαίνει κρίση.
δεν αλλάζει χρώμα όποτε κι όπως τον συμφέρει.
δεν πλήρωνεται.
δεν χρηματίζεται.
δεν ξεπουλιέται.
δεν παραμυθιάζεται.
δεν καταλαβαίνει από μανατζεράδες, από μιτινγκ, από συμβούλια, από γκολντεν μπους, από γαλάζια και πράσινα παιδιά, από κελιά, από μετοχές, από ελλείματα, πληθωρισμούς, ανεργία, λογιστική, υπουργούς, πρωθυπουργούς, φθηνά και ακριβά εργατικά χέρια.
τα ίδια ακριβώς που ισχύουν και για τον μόμπυ.
και για τα περισσότερα ζώα.
εκτός από εμάς.
τους ανθρώπους.
και τους "ανθρώπους".
δεν σε φοβάμαι εσένα.
το χαμόγελο νικάει τη θλίψη.
όπως ο ήλιος τα σύννεφα.

το σχόλιο της dyosmaraki και οι ρητορικές της ερωτήσεις είναι η λύση στο δήθεν πρόβλημα της δήθεν κρίσης που κάποια άρρωστα μυαλά επινόησαν για να μας τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν τον φοβο, να μας κλείσουν πιο εύκολα στις φυλακές μας, να πέρασουν άνετα και χωρίς αντιδράσεις τα "μέτρα" τους, να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
δεν θα τους περάσει όμως.
δεν πρέπει να αφήσουμε να τους περάσει.
αν δεν χάσουμε την αισιοδοξία μας.
το χαμόγελο μας.
την ανθρωπιά μας.
αν παραμείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον.
ίσως να είναι και υπερβολές αυτά που λέω.
και συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου και του χρόνου.
μα δεν μπορώ να ονομάσω κρίση την αποτυχία τους να κυβερνάνε και να διαχειρίζοντια δημόσιο χρήμα, όταν κάποιοι επι χρόνια πεινάνε και άλλοι τρώγανε με χρυσά κουτάλια.

καλό χαμογελαστό και αισιόδοξο ξημέρωμα, από μια θεσσαλονίκη ολίγον κρυωμένη στην αρχή της άνοιξης,
επαναστατικά φιλιά αντεπίθεσης και στον μόμπυ.

Rose είπε...

Κάποια από αυτά που διάβασα σήμερα, τα άκουσα χθες από΄΄εναν φίλο μου.
Μου είπε και την εξής ατάκα: ''τι περιμένεις από έναν άνθρωπο που το και το γράφει με έψιλον''?

Κλείσε λοιπόν τα άυτιά και μην ακούς τίποτα. Μόνο συνέχισαι να ονειρεύεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

b|a|s|n\i/a είπε...

[jacki]
και να την κρατήσεις αυτήν την καλή διάθεση! με βόλτες. με ταξιδάκια. με την άνοιξη! με ανθρώπους που συναντάς και μοιράζεσαι χαμόγελα, ζεστασιά, αγκαλιές. φιλιά πολλά!

[stalamatia]
παροξυσμός τους έχει πιάσει! και ο ένας παρασύρει τον άλλον σε μία κατάσταση που αργά ή γρήγορα κάπου θα φτάσει. δεν μπορεί. το θέμα είναι πώς θα φτάσει. πού θα φτάσει. τι θα φτάσει. ή ίσως σε μία κατάσταση που ο ένας καλύπτει τον άλλον.
καλές βόλτες να έχουμε. καλές διαδρομές. και όλο και κάπου θα φτάσουμε. φιλιά πολλά!

[turigr]
είναι περίεργο το συναίσθημα. και ειδικά αυτή την εβδομάδα που είναι η τελευταία. από την άλλη κάθε τέλος μία νέα αρχή. μόνο που είναι όντως περίεργοι και δύσκολοι οι καιροί. και έχεις να συναγωνιστείς καταστάσεις που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να συναγωνιστείς. έχει ήλιο σήμερα. και είναι ωραία ημέρα. και πολλές φορές σκεφτόμουνα ότι είμαστε σε ένα γραφείο κλεισμένοι. και απλά περνάνε οι ώρες. και μοιάζει να προσπερνάμε πράγματα.

[HaLiaS]
αισιοδοξία έχουμε. χαμόγελο έχουμε. ανθρωπιά έχουμε. και δεν είμαστε και οι μόνοι. και δεν είμαστε και μόνοι. όλα καλά θα πάνε. και αν δεν πάνε. πού θα πάει; θα τα αναγκάσουμε να πάνε.
μόνο που υπάρχουν στιγμές που κουράζεσαι. να προσπαθείς να εξηγείς τα αυτονόητα. σε ανθρώπους που δεν σκέφτονται. και αν σκέφτονται, σκέφτονται μόνο νούμερα. και ειδικά στις ιδιωτικές εταιρίες, ας τρώνε με ότι θέλουν. και με τα χέρια, και με χρυσά γάντια, και με χρυσές πανοπλίες. μόνο που μερικές φορές ξεχνούν ότι μοιάζει να τρώνε με δανεικές μασέλες.
καμία συγγνώμη δεκτή για καμία κατάχρηση χώρου και κανενός χρόνου. ελεύθερα. :)
καλημέρα από μία αθήνα με καθαρή ατμόσφαιρα, μετά την χθεσινή νεροποντή, και με έναν φωτεινό ήλιο που ζεσταίνει την παγωμένη ατμόσφαιρα.

[Rose]
είναι που δεν το πιάνει ο ορθογράφος του γουόρντ. ;)
όνειρα!! πουλιά μου ταξιδιάρικα! πολύ καλή σου μέρα!!

thamnos είπε...

Κράτα γερά, κάτσε κάτω απ τη μπάρα!!
Η ουσία είναι να μην πάθουμε εμείς την κρίση...νευρική.

Κράτα και θα τους φάμε όλους με το χαμόγελο μας.:)

tovenito είπε...

ποτέ δεν είναι αργά για μια στροφή στην καριέρα

Elen Chamelen είπε...

Μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο...
Μετά από κάθε κρίση έρχεται και η ησυχία...
Αρκεί να κάνουμε υπομονή.
Χεράκι,κάνε υπομονή,χαμογελαστή...
Εύκολο να το λες θα μου πεις αλλά...
Εύχομαι αλήθεια να πάνε όλα καλά.
Φιλιά χεράκι μου!

ikor είπε...

Θα ανησυχήσω μόνο όταν εφευρεθούν ηλεκτρονικοί "μόμπυ" και βλέπουμε τον ήλιο μόνο σε background του pc.

Μέχρι τότε, ξουτ! Στην κακή διάθεση!

b|a|s|n\i/a είπε...

[thamnos]
χαμογελάμε! και θα τους (φασκελο)κουκουλώσουμε. με τα χαμόγελά μας.

[tovene592]
ποτέ δεν είναι αργά όντως!
μόμπυ τι λες;

[Assel...]
χεράκι χαμογελά!
ουρίτσα πέρα δώθε!
όλα καλά θα πάνε χεράκι!
χεράάάάάάάάκιιιιιιιιι!
φιλιά πολλά πολλά!

[ikor]
και να εφευρεθούν (που έχουν ήδη) σαν τον αληθινό μόμπυ και τον αληθινό ήλιο τίποτα δεν συγκρίνεται ;)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Σήμερα τις περίεργες διαθέσεις μόνο οι "μόμπυ" και οι "Φοίβοι... οι βόλτες και τα "κλαδέματα" μπορούν να διαχειριστούν σωστά.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

b|a|s|n\i/a είπε...

[ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ]
και αν είναι και βόλτα στο διάστημα και στο φεγγάρι ακόμα καλύτερα ;)
φιλιά πολλά!

{.πavλος.} είπε...

...na to neo sas epaggelma...
.....a|s|t|r\o/n\a|u/t + astro.dog !!!
...nice...
ax na dw ton mo.bb.y me stolh astronayth kai meta 8a sou magirepsw kai to pastitsio pou 8eleis...lol

kalimera sas.
prwina h.u.g.Z.z & k.i.s.s.e.s

*we like kraftwerk...especialy the robots :)

b|a|s|n\i/a είπε...

[.πavλοs.]
μπουμ!
(φρικασέ λέμε)
χαχα! φιλιάαααα!

Nefeli είπε...

ρε συ
με συγχωρεις για το ρε αλλα δειχνει ενθουσιασμο και εκπληξη και ειναι απο τα ρε τα καλα οχι απο τα ρε τα ασχημα
γραφεις πολυ ωραια
αυτο θελω να πω μονο
και οτι ελπιζω να εκανε τοτε τη διαθεση ο moby πολυ χαμογελαστη
και οτι αν θες αυριο εχουμε live με τους mimosa's dream (www.myspace.com/mimosasdream) στο fox στο γκαζι στις 10.30, χωρος κλειστος μεν, εισοδος ελευθερη δε.
θα χαρω να παιξω βιολι και να ξερω οτι απο κατω ακουει καποιος που θυμαται να ονειρευεται
καλο βραδυ

b|a|s|n\i/a είπε...

[Nefeli]
ο mobby (με δύο μπι :), να μην τον μπερδεύουμε με την φάλαινα και τον τραγουδιστή ;)) έχει το χάρισμα να κάνει όλες τις διαθέσεις χαμογελαστές. από ότι φαίνεται τέτοιο χάρισμα διαθέτεις και εσύ διότι πέρα από ότι με έκανες να κοκκινίσω με την μία, χαμογέλασα. να 'σαι πάντα καλά!
τι εξαιρετική πρόσκληση είναι αυτή; σε ευχαριστώ πολύ! αν όλα πάνε καλά θα χαρώ και εγώ πολύ να βρεθώ.
πολύ καλημέρα σου!