2008/08/29

Φέρελπις

συναισθήματα πρωτόγνωρα. απροσδιόριστα. σαν πέπλο. σαν ομίχλη. σαν διαδρομές. ψυχής. μυαλού. σαν φωνές μυαλού. σαν να ψιθυρίζουν οι σκέψεις. σαν να μιλάνε οι σκέψεις. σαν να φωνάζουν οι σκέψεις. που μοιάζουν με αγωνία. άγχος. για την σιωπή.
την φοβάσαι την σιωπή. την σιωπή που δεν βλέπεις. την σιωπή που δεν ακούς. την σιωπή που δεν μιλάς. την σιωπή που δεν αγγίζεις. την σιωπή που δεν νοιώθεις. την σιωπή που δεν μοιράζεσαι. του μετά. φοβάσαι αυτό που δεν γνωρίζεις. αυτό που δεν βλέπεις. αυτό που δεν ακούς. αυτό που δεν μιλά. αυτό που δεν αγγίζεις. όχι γιατί δεν θέλεις, δεν μπορείς σαν δυνατότητα αίσθησης. δεν μπορείς γιατί δεν ξέρεις. δεν ξέρεις γιατί δεν έχει συμβεί. και αν έχει συμβεί, δεν έχεις μάθει.
φοβάσαι αυτά που μοιάζουν να γίνονται για σένα, χωρίς εσένα, με σένα. τις διαδρομές που ακολουθείς. τις διαδρομές που προσπερνάς. τις διαδρομές που συναντάς. και είναι περίεργο. πρωτόγνωρο. απροσδιόριστο. σαν παζλ. με δέκα κομμάτια, με εκατό κομμάτια, με χίλια κομμάτια, με περισσότερα κομμάτια. και το μόνο που μοιάζει να μπορείς να κάνεις είναι να απλώσεις τα κομμάτια. να συνθέσεις το παζλ. τα κομμάτια που ήδη υπάρχουν, τα κομμάτια που ήδη βρήκες, τα κομμάτια που ήδη σου δώσανε, τα κομμάτια που ενδεχομένως μερικά να χαθούν, τα κομμάτια που ενδεχομένως μερικά να σπάσουν, τα κομμάτια που ενδεχομένως μερικά να ανακαλύψεις. απλά φτιάχνεις το παζλ. και υπάρχουν στιγμές που φοβάσαι. γιατί δεν έχεις την τελική εικόνα. τελική; απλά την εικόνα. που θα δημιουργηθεί. σε σένα. για σένα. χωρίς εσένα. με σένα.
με αυτά που έχεις βιώσει. με αυτά που έχεις επιλέξει. με αυτά που έχεις πιστέψει. με αυτά που έχεις ονειρευτεί. με αυτά που είναι η στιγμή να μοιράσεις. με αυτά που είναι η στιγμή να μοιραστείς. αληθινά. πραγματικά. ολοκληρωμένα. και μοιάζει περίεργο. πρωτόγνωρο. απροσδιόριστο. το να ανακαλύπτεις συνέχεια όρια. δυνάμεις. αντοχές. που ενδεχομένως να μην είχες μπει σε διαδικασία ανεύρεσης. και αν ήδη είχες ανακαλύψει, δεν τις είχες χρησιμοποιήσει πραγματικά. αληθινά. ναι; όχι, τις είχες. απλά ανακαλύπτεις συνέχεια όρια. σαν να ταιριάζεις κομμάτια παζλ. που μερικά μοιάζουν να μην ταιριάζουν. έτσι. ή αλλιώς. που μερικά ταιριάζουν. και έτσι. και αλλιώς. που μερικά μοιάζουν να ταιριάζουν. έτσι κι αλλιώς.
σαν διαδρομές που μοιάζουν να μην έχουν επιστροφή. και είναι στιγμές που ακολουθείς τις διαδρομές αυτές. γιατί είναι η στιγμή. να μοιράσεις. να μοιραστείς. και μοιράζεις. ψυχή, καρδιά, μυαλό, κορμί. και μοιράζεσαι.
συναισθήματα απίστευτα. πρωτόγνωρα. απροσδιόριστα. σαν πίστη. σαν γραφτό. προσαρμόζεις, προσαρμόζεσαι. υπερβαίνεις, υπερβαίνεσαι. σε καταστάσεις. σε διαδρομές. σε πραγματικότητες. σε αλήθειες. εύκολα. δύσκολα. πιο εύκολα. πιο δύσκολα. όσο αναπνέεις. όσο σκέφτεσαι. όσο αισθάνεσαι. υπερβαίνεσαι, υπερβαίνεις. προσαρμόζεσαι, προσαρμόζεις. με κούραση. χωρίς κούραση. με εξάντληση. χωρίς εξάντληση. με χαμόγελο. χωρίς χαμόγελο. με δάκρυ. χωρίς δάκρυ. σαν να ενώνεις και να ενώνονται κομμάτια παζλ. και από μόνα τους. σε σένα. για σένα. και χωρίς εσένα. με σένα.
διαδρομές μοιρασμένες. αμοίραστες. φανερές. μυστικές. διαδρομές που μοιάζουν να έχεις περπατήσει και να μην έχεις γνωρίσει. διαδρομές που μοιάζουν να έχεις γνωρίσει και να μην έχεις περπατήσει. σαν να μοιράζεις ψυχή, καρδιά, μυαλό, κορμί, χωρίς να αγγίζεις. σαν να αγγίζεις ψυχή, καρδιά, μυαλό, κορμί, στην σιωπή. στην σιωπή που βλέπεις. στην σιωπή που ακούς. στην σιωπή που μιλάς. στην σιωπή που αγγίζεις. στην σιωπή που νοιώθεις. στην σιωπή που μοιράζεσαι. του τώρα.
την φοβάσαι την σιωπή. την σιωπή που δεν βλέπεις. την σιωπή που δεν ακούς. την σιωπή που δεν μιλάς. την σιωπή που δεν αγγίζεις. την σιωπή που δεν νοιώθεις. την σιωπή που δεν μοιράζεσαι. του μετά. φοβάσαι αυτό που δεν γνωρίζεις. αυτό που δεν βλέπεις. αυτό που δεν ακούς. αυτό που δεν μιλά. αυτό που δεν αγγίζεις. όχι γιατί δεν θέλεις, δεν μπορείς σαν δυνατότητα αίσθησης. δεν μπορείς γιατί δεν ξέρεις. δεν ξέρεις γιατί δεν έχει συμβεί. και αν έχει συμβεί, δεν έχεις μάθει.
συναισθήματα απίστευτα. πρωτόγνωρα. απροσδιόριστα. δυνατά. πραγματικά. αληθινά. ολοκληρωμένα. σαν πίστη. σαν ελπίδα. σε σένα. για σένα. με σένα

17 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Kαι συ σιωπηλός στεκόσουν σε μια γωνιά, την βραδιά που σε γνώρισα.
Την ζεστή μου καλησπέρα.

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα..
Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μεγάλο παζλ, κάθε μέρα βάζει και από κομμάτι.. κάποια φορές βοηθάνε και άλλοι στο φτιάξιμο και προσθέσουν κομμάτια.. που φτιάχτηκαν και από τους δύο.. αυτοί οι άλλοι είναι που παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας..
Φοβάσαι την σιωπή σαν το άγνωστο.. επειδή δεν έχει κάτι από τα γνωστά σου ερεθίσματα.. τα γνωστά και συνηθισμένα..

tovenito είπε...

την πήρα πατριωτικά την ανάρτηση αυτή γιατί τα έχω όλα! είμαι φέρελπις, νέος και σιωπηλός! και μου αρέσουν και τα παζλ! τα αγαπημένα μου είναι τα τρισδιάστατα. που τα κομμάτια συνθέτονται πολυεπίπεδα.
άσε που μου ψιλοάρεσε και το τραγούδι. ναι, ναι το είδα όλο!
κατά τα άλλα σιωπή. 5 γράμματα. και υπάρχει κι άλλη μία που αρχίζει από σ και έχει ΄5 γράμματα αλλά βρίσκομαι σε μπλογκ με ανατροφή. λολ!
βας βας (πως λέμε kiss kiss)

Ανώνυμος είπε...

H σιωπή ή σε λυτρώνει ή σε ενοχοποιεί στα μάτια του άλλου. Διαλέγεις και παίρνεις. Μέση λύση δεν υπάρχει.
Φιλί κοραλένιο για ένα όμορφο ΣΚ
Υ.Γ.Πράγματι ωραίο κομμάτι διάλεξες.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Π{ήρα βαθιά ανάσα η γυναίκα.... και κολυμπώντας βαθι, κατω από την τρικυμία του ωκεανού σου, την έβγαλα τη διαδρομή....

Ανάσανα....
Μα αυτό δεν είναι ΖΩΗ;
΄Ολα αυτά που περιγράφεις και ξανά θα συμβεί και ξανά θα μάθεις... θα μάθει...θα μαθαίνουμε...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Unknown είπε...

ςςςςςςς....

σε σένα..για σένα...

μαζί...

φιλιά βρόχινα...

Ανώνυμος είπε...

Και η ανάρτηση η ίδια είναι ένα παζλ.(από σένα, για μας)...

b|a|s|n\i/a είπε...

[PAVLOS]
ίσως να είμαι λιγότερο σιωπηλός, την επόμενη φορά.
δροσερές καλημέρες, πρέπει να έχει ζέστη σήμερα, πολύ

[Hfaistiwnas]
φοβάσαι την σιωπή σαν μη αλήθεια.
όχι επειδή μπορεί να μην περιέχει γνωστά και συνηθισμένα. απλά επειδή δεν την ξέρεις. και υπάρχουν στιγμές που θες να την μάθεις. να προσθέσεις ένα κομμάτι. όπως και να ταιριάξει

[tovene592]
αν την έπαιρνες όντως πατριωτικά, το τραγούδι δεν θα σου ψιλοάρεσε μόνο. είναι αδιανόητο!
κατά τα άλλα. αλήθειες. με όσα γράμματα

[zanzibar]
την σιωπή της αλήθειας
την αλήθεια την ίδια
η οποία εκφράζεται όχι πάντα μόνο με λέξεις, λόγια

[ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ]
είναι μερικές φορές που αναρωτιέσαι όντως τι είναι ζωή.
και είναι μερικές φορές που αισάνεσαι ότι δεν περισσεύει χρόνος.
και είναι μερικές φορές που απλά προσπαθείς να ζήσεις αυτά που συμβαίνουν και μαθαίνεις.
και είναι μερικές φορές που μοιάζει να απομένει μόνο μια ελπίδα.
φιλιά πολλά!

[Νεράιδα της βροχής]
μαζί
προσμονή

φιλιά μελαγχολικά αισιόδοξα!

[Akon]
και από εσάς για μας
καλώς όρισες!
σαν το παζλ των εικόνων σου, από τις διακοπές

the boy with the arab strap είπε...

δεν υπαρχει σιωπη γυρω μας , απλα δεν μπορουμε να ακουσουμε ολους τους ηχους και καποιες φορες κανουμε πως δεν ακουμε .ψίθυροι γεματο το συμπαν απο τη κουβεντα των δεντρων με τον ανεμο ........ενα μπιτ ανελεητο που δινει το ρυθμο , απο τους χτυπους της καριας μας.

Leviathan είπε...

ax sinais8imata nai....auta einai pou metrane gia mena....kali sou mera!filia

Όναρ είπε...

Σαν να περπατάς στο κέντρο της Αθήνας τα μεσάνυχτα και να προσπερνάς ανθρώπους και τζαμαρίες φωτισμένα ή μη αλλά πάντα με σιωπή. Εξάλλου κι εδώ δια της σιωπής σου επικοινωνείς..ίσως πιο δυνατή απεικόνιση του εαυτού σου..Καλημέρες με δάκρυ και με χαμόγελο..ταυτόχρονα..

V. είπε...

Είναι τόσα πολλά που θέλω να πω..μα χάνομαι στις λέξεις...

Καλύτερα να μην πω τίποτα...

Με την σιωπή καμιά φορά λέμε περισσότερα...

Συγκινήθηκα..

b|a|s|n\i/a είπε...

[κρασι και νερο στα ονειρα μας]
αυτές τις σιωπές φοβόμαστε.
που δεν μπορούμε να ακούσουμε.
με τον άνεμο. και την βροχή.

[Leviathan]
ειδικά όταν είναι αμοιβαία
καλό βράδυ. φιλιά πολλά

[Όναρ]
αν είναι σιωπή,
είναι σιωπή που βλέπεις, που ακούς
καλησπέρες. με δάκρυ χαμογελαστό

[valina]
...περισσότερα,
όταν δεν σιωπούν οι αισθήσεις
και εγώ ;)

? είπε...

και αν έχει συμβεί, δεν έχεις μάθει.
NAI ΓΑΜΩΤΟ

BUTTERFLY είπε...

κοιτα να δεις που παιζουμε κι οι δυο με τις λεξεις ενα παιχνιδι σιωπης...με αγγιξες πολυ...ειδικα αυτο:

"σαν να μοιράζεις ψυχή, καρδιά, μυαλό, κορμί, χωρίς να αγγίζεις. σαν να αγγίζεις ψυχή, καρδιά, μυαλό, κορμί, στην σιωπή. στην σιωπή που βλέπεις. στην σιωπή που ακούς. στην σιωπή που μιλάς. στην σιωπή που αγγίζεις. στην σιωπή που νοιώθεις. στην σιωπή που μοιράζεσαι. του τώρα."

Φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα...
αλλα και...
Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα ονειρο κι ας ειναι η φωτια του να σε καψει!

the boy with the arab strap είπε...

αυτες πρεπει να τις αγκαλιασουμε να τις γνωρισουμε και να μην μας φοβίζουν πια , ειναι σαν το ενστικτο μας , το οποιο κια αυτο δεν το πολυ εμπιστευομαστε.

b|a|s|n\i/a είπε...

[Νίκος Κ.]
ναι, δεν λες τίποτα
και ΝΑΙ
καλώς επέστρεψες!

[BUTTERFLY]
αξίζει. να το ζήσεις!

[κρασι και νερο στα ονειρα μας]
αυτό προσδοκούμε
αυτό ελπίζουμε
αυτό ζούμε