2008/08/05

Μακέτες Φρίσμπι

είναι μερικοί ήχοι που από την πρώτη στιγμή που τους ακούς εισβάλουν στο μυαλό. στην ψυχή. στο σώμα. ένας στίχος. ένας ρυθμός. όλα αυτά που αισθάνεσαι. μία στιγμή. που έχεις ζήσει σε στιγμές. του πριν. που αισθάνεσαι ότι θα ζήσεις σε στιγμές του μετά. σαν να μην τελειώνει ποτέ. είναι μερικοί ήχοι που γίνονται βίωμα. σαν να μεγαλώνεις μαζί τους. που τους ακουμπάς στιγμές. σκέψεις. συναισθήματα. εικόνες. σαν μακέτα τρισδιάστατη. στο πουθενά. μετέωρη. σαν παιδί να τρέχει. πότε απεγνωσμένα. πότε αδύναμα. πότε σαν σε αργή κίνηση. να φτάσει κάπου. χωρίς να ξέρει πού. στο άγνωστο. σε μία άκρη. να κοιτάξει κάτω. στο σκοτάδι. στο κενό. να χαθεί στο κενό. να τρέξει από την άλλη. λαχανιασμένα. στην άλλη άκρη. διαισθανόμενο το ίδιο σκοτάδι. το ίδιο κενό. στην άλλη άκρη. σαν να μην τελειώνει ποτέ. στην άλλη άκρη. σαν να μην υπάρχουν άκρες. λαχανιασμένα. να σκοντάφτει σε πλάσματα που φιλιούνται στην βροχή. ασχημάτιστα. ακαθόριστα. περίεργα τρομαχτικά. ακαθόριστα μέσα στο σκοτάδι. να αισθάνεται να ξεφύγει από μέσα του. να βρεθεί έξω από το σώμα του. να πηδήξει έξω από τον χρόνο. να αισθάνεται αδύναμο. πληγωμένο. μόνο. ντροπιασμένο. να καλύπτει το βλέμμα. να διώξει τα ουρλιαχτά. να πέφτει σε τοίχους. διάφανους. να αισθάνεται να μην έχει δύναμη. να κρυφτεί. να καλύπτει το πρόσωπο. να μην ακούει το ζωώδες κλάμα. να πνίγεται στο δάκρυ. στο βάρος. να βυθίζεται. να σκεπάσει το πρόσωπο. να πετάξει έξω από τον ουρανό. όταν ζώα ξεψυχούν. σε κρεμαστούς κήπους. που δεν μπορεί να κοιμηθεί. κανείς. σκεπασμένοι με γούνες και μάσκες.

είναι μερικοί ήχοι που τους έχεις νοιώσει τόσες φορές. σαν να μην τελειώνει ποτέ. είναι μερικοί ήχοι που εισβάλουν στο μυαλό. στην ψυχή. στο σώμα. στο χαμόγελο. στο γέλιο. σαν να τελειώνει. σαν να μοιάζουν όλα τόσο μακρινά. σαν μια γλυκιά μελαγχολία. σαν μια γλυκιά ηρεμία. σαν να σου δίνει δύναμη. μακέτες φρίσμπι. να παίξεις για λίγο. μακέτες φρίσμπι. να αισθανθείς τον αέρας τους στο κεφάλι σου. να τις αφήσεις να περάσουν από πάνω σου. από δίπλα σου. από μέσα σου. να χαθούν στην άμμο. στην θάλασσα. στον ουρανό. να χαμογελάσεις αληθινά. να αισθανθείς αληθινά. να απλώσεις χέρια. να ανοίξεις αγκαλιά. να κοιτάξεις βλέμμα. να ψιθυρίσεις ξέρω. να ψιθυρίσεις μην φοβάσαι. να δακρύσεις σ' αγαπώ. να χαμογελάσεις γλυκά είμαι εδώ. να αγγίξεις βλέμμα για σένα. να ψιθυρίσεις μείνε. να ψιθυρίσεις έλα. να φωνάξεις σ' αγαπώ. να χαμογελάσεις κουράστηκες; κουράστηκα. πάμε; τι θες να κάνουμε; πάμε βόλτα; σινεμά; ποτό; χορό; σπίτι; άντε έλα. πάμε. πάμε;

14 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Είναι κάποιοι ήχοι που σε πάνε πίσω να σε θυμίσουν και άλλοι που όταν έρθει η ώρα θα καταλάβεις γιατί τους άκουσες.. αποθηκευμένοι τόσο καλά ώστε να χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτό το σκοπό.. να σε ταξιδέψουν!

Κάνα δυο φορές έχω παίξει φρίσμπι..

mahler76 είπε...

Είναι μερικοί ήχοι που λές και υπάρχουν μόνο για να τους ακούσεις εσύ. Καλή σου μέρα.

Όναρ είπε...

Αρχικά το τέρας μέσα σου διαμαρτύρεται, χτυπιέται..έπειτα χαλαρώνει και κάνει προτάσεις για βραδινή έξοδο..μα τί παιδί είσαι εσύ..Καλησπέρες τερατώδεις..

Αστερόεσσα είπε...

Αχ, b|a|s|n\i/a!!!
Έχεις αυτό το "κάτι"! Τη στόφα του φωτεινού ποιητή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλε..πράγματι υπάρχουν ήχοι που σου θυμίζουν πράγματα όμορφα ή άσχημα ..Μου αρέσει ν' ακούω τον ήχο της δυνατής βροχής.Όταν έχει καταιγίδα άλλοι φοβούνται ,εγώ βγαίνω στο μπαλκόνι και χαζεύω τη βροχή και τους ήχους!Καλή σου δουλειά!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Μια καλημέρα πέρασα να πω, κι οι ήχοι από τις μακέτες φρίσμπι με γύρισαν χρόνια πίσω.

ProFyLaKtiKo είπε...

κάποιοι ήχοι εντυπώνονται μέσα μας και τους συνδυάζουμε με καταστάσεις, βιώματα και οτιδήποτε άλλο θέλουμε. και μένουν για πάντα μαζί μας.

καλημέραααα

turigr είπε...

Είναι μερικοί ήχοι που για κάποιους είναι απλώς θόρυβοι και για άλλους γράφουν μέσα τους μια ολόκληρη ιστορία.
Υ.Γ. Το βίντεο από το Dead poets society, απλώς καταπληκτικό!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Hfaistiwnas]
είπες μαγική πρόταση
"και άλλοι που όταν έρθει η ώρα θα καταλάβεις γιατί τους άκουσες"
μια τέτοια ώρα ήρθε σήμερα το απόγευμα, στο αμάξι
φιλιά πολλά!

[mahler76]
σαν να τους έχεις δημιουργήσει εσύ
καλό σαββατοκύριακο!

[Όναρ]
το καλύτερο ;)
καλησπέρες μετριοφροσύνης

[Αστερόεσσα]
αχ αστερόεσσα!
όλα καλά να πάνε

[αχτίδα]
πολλές καλησπέρες!
έτσι. και μερικές φορές μοιάζει τόσο λυτρωτικό. να βγαίνεις στην βροχή. να την αισθάνεσαι πάνω σου

[PAVLOS]
και χρόνια μπροστά
σαν μια γλυκιά ηρεμία
πολύ καλό σουκού!

b|a|s|n\i/a είπε...

[ProFyLaKtiKo]
κάποιοι ήχοι είναι λες και δημιουργήθηκαν για τα βιώματα τα δικά σου.
καλησπέραααααααα!

b|a|s|n\i/a είπε...

[turigr]
και ολόκληρη ζωή

υγ δεν υπάρχουν λόγια

Hfaistiwnas είπε...

;)

tovenito είπε...

μη μου πεις ότι εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο ποστ από το τραγούδι που δεν άντεξα να ακούσω;!!
βαριέμαι λίγο, αλλά άντε για ένα ποτό πάμε. λολ! μην με παρεξηγήσεις, έχω γύρω στις 300 αναρτήσεις να παλέψω..οδύσσειας συνέχεια

b|a|s|n\i/a είπε...

[Hfaistiwnas]
;)

[tovene592]
ή το τραγούδι εμπνεύστηκε από συναισθήματα παρόμοια.
αχ, αυτές οι αντοχές.
μα δεν παρεξηγώ...καλή οδύσσεια!