2008/06/26

Παπά

γιατί δεν βγάζεις τα παπούτσια; γιατί δεν ανοίγεις πίσω να βγούμε στην αυλή; τώρα που γυρίσαμε από την βόλτα; κυριακή δεν είναι σήμερα; δεν θα μείνουμε περισσότερο μαζί σήμερα; ναι βρε μομπάκο, αλλά με αγγάρεψε ο τελείας να τον πάω να γνωρίσει τον πέντε εννέα δύο. και φυσάει πολύ. πού θα σταθείς; δεν ξέρω και τι θα βρούμε εκεί. σκιά; ήλιο; να πάμε κάπου που να έχει σκιά, καφέ, φαί, ηρεμία και ας τσαλαβουτούν αυτά. αυτό ζήτησα. τίποτα παραπάνω. και μου άφησες εικόνα ντόγκι άις. κλείνοντας την πόρτα. θα έρθω σε λίγο, εντάξει;

και πήγα κύριος στο ραντεβού. δέκα νταν. εγγλέζος! να ακούω μουσική. να φυσάω καπνό. δέκα και πέντε. προσπέρασε όλο το μετρό. εκτός από τον τελεία. μπας και τον πατήσανε; δέκα και δέκα. προσπέρασε όλο το μετρό. εκτός από τον τελεία. μπας και τον πήρε ο αέρας; σβήσιμο μηχανής. νέο πρινς. δέκα και τέταρτο. μετρό. νο τελεία. δέκα και είκοσι. νο τελεία. δέκα και εικοσιπέντε. μία τελεία. ατάραχος. να κοιτάει τα ουράνια. να μασουλάει κάτι δροσερό. εεεεεεεεεεεε τελείαααααααααααα. από 'δω. να ανοίγει την πίσω πόρτα. να πετά ένα σακίδιο. να στρογγυλοκάθεται στο μπροστινό κάθισμα. να παραλαμβάνει με απαξία το σιντί μετά. μπα, το θυμήθηκες; χωρίς καν να κάνει τον κόπο να απλώσει το χέρι να το βάλει στο σακίδιο. μετά. άστο 'δω. ούτε καν ένα μικρό ντόγκι τέιλ.

και σου μιλούσα όλη την ημέρα. μιλούσε και ο τελείας. μπούρου μπούρου μπούρου μπούρου. εκεί που έπρεπε να μιλήσει, δεν μίλησε. και άντε στην επόμενη έξοδο της αττικής οδούς. και πάλι μέσα στην προηγούμενη. και ο πέντε εννέα δύο να έχει σπάσει τα τηλέφωνα. πού είστε; πώς είστε; πόση ώρα έχετε ακόμα; τι φοράτε; τι λέτε; είμαι σπίτι, σκαλίζω την μύτη μου, φοράω κάτι πρόχειρο, κατεβαίνω. και μην δίνεις σημασία τι λένε. ούτε κότερο. ούτε ψαρόβαρκα. απέναντι από περίπτερο. ένα μαύρο ράσο. κοντό μανίκι. κοντό μπατζάκι. τώρα κατάλαβα γιατί το ονόμασε εξομολόγηση. αλάρμ. εισβάλει στο πίσω κάθισμα. δίπλα στο σακίδιο. και ότι δεν έχει καταφέρει ο μόμπυ τόσα χρόνια με το σεντόνι στο πίσω κάθισμα. το κατέφερε ο εξομολογητής σε ένα δευτερόλεπτο. αλλού το σεντόνι, αλλού το κάθισμα.

και αντί μία καλημέρα, ευθεία. ευθεία πού; στον τοίχο; εκεί που πάνε οι άλλοι. οι άλλοι ποιοι; οι αριστερά; οι δεξιά; από 'δω. όπου το από 'δω σημαίνει αριστερά. και το από 'κει δεξιά. από 'δω. φτάσαμε. όπου βρεις αφήνεις την λιμουζίνα. όπου λιμουζίνα ένα όπερ κόρσα. μπλε. το αγαπημένο μου χρώμα. και όπου βρεις σημαίνει τέρμα δρόμου. ανηφόρα. κατηφόρα. να λυσσομανά ο αέρας. και ο τελείας να θέλει να αλλάξει. από βερμούδα σε μαγιό. να τρέχει σε κάτι οικοδομές. ένα τσιγάρο χρόνο. όχι το τρέξιμο. το να αλλάξει. από βερμούδα σε μαγιό. άσε που το φιλμ, που μόλις είχε βάλει στην μηχανή, είχε φτάσει στο νούμερο δέκα. και βγήκε με ένα περίεργο χαμόγελο. τέλος πάντων.

δρόμος. δρόμος. δρόμος. αέρας. αέρας. αέρας. εδώ. όπου εδώ εμείς και χίλιοι δύο άλλοι. καθότι πρωτότυπη μέρα η κυριακή για πλάτσα πλούτσα. εσύ καφέ. εμείς ξαπλώστρες. η σκιά; ο καφές; το φαί; η ηρεμία; μην στα πολυλογώ με τις εικόνες του καφέ. τα ξέρεις ήδη. να φτάνω στις ξαπλώστρες. όπου ξαπλώστρες δύο πετσέτες χάμω. σε άμμο ζουλιγμένες. και πάνω ένα νούμερο και μία στίξη. συγνώμη; διακόπτω κάτι; ο τελείας με απαξία, μια δεύτερη πετσέτα από το σακίδιο. συγχωρεμένος. και μπούρου μπούρου μπούρου μπούρου όλη την ώρα. μην με πιέζεις. δεν θα σου πω εδώ. θα εκτεθούν πολλοί. δεν μου έχεις εμπιστοσύνη;

προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου από την αμμοθύελλα. πρινς. κόκκοι άμμου. μαζί. στα σιδερένια μου δόντια. και ο πέντε εννέα δύο να βρίσκει δικαιολογία τον αέρα. να μην στρίψει καπνό. που τον είχε κρύψει στο σακίδιο. ο τελείας να αφήνει το κουτσομπολιό. το καμάκι. να πάει να πλυθεί. ευκαιρία ο πέντε εννέα δύο για εξομολόγηση. τι είναι μόνικα; τι παγκάκι; πήρες λάπτοπ; τι είναι μπασντίκσιον; τι μπάσνια; τι μπλοκ; και κοίτα αριστερά, πίσω. ουστ! λιγούρη. ο τελείας να πλατσουρίζει στα ρηχά. να έρχεται να ξαπλώσει. και μαζί με την άμμο, ανάκριση, νουνού και στάλες, αλμύρα. και αφού έκανα το σημάδι του ταξί. και στα δύο χέρια, που και αυτά και τα πόδια είχαν κομμένα νύχια, άντε να φάμε. α τα παπούτσια. τα ίδια της εικόνας του παιγνίου.

ανάμεσα σε μία τυροκαυτερή, που όχι πέντε εννέα δύο φορές, ούτε μισή δεν την άγγιξε, σε κάτι καλαμάρια, κάτι πατάτες μπλιαχ, μία σαλάτα, παραγγελιά του τελεία να έχει να μασουλάει πάλι κάτι δροσερό, κάτι κόκα κόλες μινιατούρες, κάτι βλήτα, είχαμε και τα χίλια δύο από ένα ψάθινο στέγαστρο. και κάτι τηλεφωνήματα μυστήρια. και να πούμε ότι ήμασταν από στρατό. χμ. όχι εσύ. υπήρχε στρατός τότε; ουστ! πάντα υπήρχε. με τα πολλά, είχε ανησυχήσει και ο μόμπυ, βουρ για πίσω. και α τα παπούτσια. τα ίδια της εικόνα του παιγνίου. τι το θέλουν και το ανοίγουν; πάει η σόλα η δεξιά. είχαμε τα κορδόνια τόσο καιρό. τώρα ξεκόλλησε και η σόλα.

την κόλλησα. γύρισα κουρασμένος σήμερα. ανοίγω το πισί. και πέφτει το μάτι μου σε σοφιανούς σούμποτιτς και βοσνίες ερζεγοβίνες. ε ποτέ! σκέφτηκα. και αποφάσισα να σου μιλήσω αλήθεια. όπως τόσο καιρό άλλωστε. και ξέρεις κάτι ρε συ; έχω ερωτευτεί τα νέα μου παπά που παρέλαβα πριν από λίγο. όσο τα κοιτώ, περισσότερο. έτσι απλά

27 σχόλια:

Aviator είπε...

Καλησπέρα κι απο μένα.

Hfaistiwnas είπε...

Ερωτεύτηκες τα παπά; λολ! Μάλλον σε πείραξε ο ήλιος αγαπητέ... και δεν ξέρεις τι λες..
Να και ένας που είναι περισσότερο αντικειμενικός ή μου φαίνεται; Θα δω τα σχόλια αύριο και θα σου πω! λολ!
Μα δεν έφαγες τυροκαυτερή;;; Χάνεις!
Δεν μπήκες τελικά για μπάνιο βρε basnia? Έπρεπε να σε πάρουν και να σε πετάξουν!!!
Καληνύχτα..

ΥΓ. Το Μόμπυ τον είχες αφήσει σπίτι απ' ότι κατάλαβα ε;

the boy with the arab strap είπε...

diabasa kai ta alla post ,alla me to diko soy ,gelaw akoμι :))))

{.πavλος.} είπε...

"σκέφτηκα. και αποφάσισα να σου πω αλήθεια. όπως τόσο καιρό άλλωστε."

.malista...malista.
.les panta alh8eia?.
.merikes fores yparxoun polles alh8eies, analoga pws to vlepei kaneis.
.h dikh mou alh8eia einai: nai eixa tsanta mazi dioti den phga gia kafe, gia mpanio phga - nomizw to lene hmerhsia ekdromh / nai allaksa kai evala magio - siga ta laxana / nai perasa kala an kai...

ok. to afhnw ekei kai epistrefw stis mousikes mou.

kalimera b.o.s.n.i.a :ppp

Jimmy Rose είπε...

Δεν έχω διαβάσει την εκδοχή του τελεία, αλλά θεωρώ απόλυτα αντικειμενική την δική σου (και εντελώς διασκεδαστική).
Με γεια.

Strahd είπε...

LOL!

1 ιστορία, 3 διαφορετικές εκδοχές. Περιμένω τα ντοκούμεντα για να βγάλω μια απόφαση. :P Πάντως θα ήθελα να ήμουν από μια γωνία να σας έβλεπα να τα λέγατε. :)

tovenito είπε...

ξέρεις πολλές παραλίες στην αττική που κυριακή μεσημέρι να συνδυάζουν φαϊ, ησυχία, σκιά και ηρεμία; ψέμα!
να έχω σπάσει τα τηλέφωνα; ε ποτέ!!! 2 φορές θεωρείται σπάσιμο;;; ψέμα!
είπα καλημέρα!!! κουφάλογο! ψέμα!!
και ούτε σκάλιζα τη μύτη μου από το τηλέφωνο! ψέμα!
δεν σε ρώτησα τι είναι μπαςντίκσιον;ούτε μπάσνια; αυτολέξει σε ρώτησα αν πήρες λάπτοπ. κι όταν είπες όχι, σου είπα τι παπαριές γράφεις τότε!!!λολ. ψέμα και εδώ!
τισ μπουκές μου μέτραγες; έφαγα τροκαυτερή, αλλά πόσο πια;; το 1 τρίτο του πιάτου! ψέμα!
ναι, σε χάλασε ο σοφιανός! ψέμα!

αυτά για να μην παραμυθιάζεται το κοινό σου. και είδες τι σημαντικό αποκόμισες; ένα καινούργιο ζεύγος! την επόμενη φορά να επιλέξετε εσείς το ιδανικό μέρος για να γκρινιάζω εγώ! που μου γίνανε όλοι αθηναίοι και το ένα τους ξινίζει και το άλλο τους βρωμάει!

αχ, φιλάκια!

Αστερόεσσα είπε...

Όοου, μάυ Γκοντ! Άλλα ρωτάς κι άλλα μαθαίνεις! Μια ακροαματική διαδικασία; Κανένας μάρτυρας; Του Ιεχωβά, έστω! Πού να προστρέξω για να μάθω την αλήθεια;

Roadartist είπε...

χαχαχα..γελαω με το οου, μαυ γκοντ της αστεροεσσας.. Βρε εγω παντως συμπασχω στο "εκεί που έπρεπε να μιλήσει, δεν μίλησε. και άντε στην επόμενη έξοδο της αττικής οδούς." το παθαινω και εγω με ενα φιλο που πιανει τη παρλα και χανουμε τη σωστη εξοδο.. ξενερα :( φιλια!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια ημερήσια εκδρομή αποφασίσατε να κάνετε και φέρατε την καταστροφή!
Τέτοια αναμπουμπούλα και τέτοιο κακό χαμό!
Και δεν συνενοηθήκατε, και ψέμματα μας τσαμπουνάτε, και καλά δεν περάσατε και τον κόσμο των blogs τον κάνατε άνω κάτω και φχαριστημένοι δεν είστε και ο καθένας λέει τα δικά του κι αντε να βρει άνθρωπος άκρη με σας τους παλαβούς!!!!
Και στο τέλος από την απόγνωση ο μπάσνια ερωτεύτηκε ένα ζευγάρι παπούτσια.
Που να το πω και να με πιστέψουν!!
Πάω να πάρω ένα λεξοτανίλ να συνέλθω. Με συγχύσατε πάλι και οι 3
Επρεπε να είσασταν μάρτυρες σε δικαστήριο και να προεδρεύω. Μαύρο φίδι που θα σας έτρωγε και τους 3.
Φιλιά!

Αστερόεσσα είπε...

Και ναι, υπάρχουν παραλίες στην Αττική που Κυριακή μεσημέρι συνδυάζουν φαϊ, ησυχία, σκιά και ηρεμία:
1. Στη νήσο του Πατρόκλου. Υπάρχει και ήσυχο ταβερνείο με κληματαριά και παραλίες για να κάνεις γυμνισμό, αν διαθέτεις κότερο και προσωπικό μούτσο.
2. Έξω απ' το Γραμματικό. Ομοίως φαγητό και πολλά κοψίδια (και δεν εννοώ εκεί που πάνε όλοι και σκούζουν).
3. Μεταξύ Ραφήνας και Νέου Βουτζά. Δρόσος, ησυχία και δε σε βλέπει ούτε ο Θεός.
4. Στο Σέσι, εκεί που οργίασαν ο Δημητροκάλης, Κατσούλας και Μαργέτη.
Άμα θέλετε, σας βρίσκω κι άλλες.

tovenito είπε...

θελουμε

Unknown είπε...

τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται "έτσι απλά"...

όπως κι οι έρωτες...

φιλιά βρόχινα...

b|a|s|n\i/a είπε...

[Aviator]
και από μένα :)

[Hfaistiwnas]
λολ. να 'ταν μόνο ο ήλιος. μα τι περίμενες κιόλας; τόση ώρα με είχαν παρατημένο εκεί. ούτε ένα καπελάκι, ούτε μία ομπρελίτσα, ούτε μία ξαπλώστρα. τίποτις!
ναι. με περίμενε σπίτι. αλλά τον αποζημίωσα. διπλή η βόλτα!
φιλιά πολλά!

[κρασι & νερο στα ονειρα μας]
:) έπρεπε να ήσουν από μια μεριά να μας έβλεπες

[.πavλοs.]
έτσι έτσι
πάντα πάντα
ο καθείς τις δικές του αλήθειες
μα άμα δεν είχες εσύ τσάντα που θα έκρυβε ο άλλος τον καπνό και όλα τα συμπράγκαλα; αν και; τις φώτο μην ξεχάσεις. φιλιά πολλά!

[Jimmy Rose]
ήταν διασκεδαστική ημέρα. το ομολογώ! πολύ καλό βράδυ!

[Strahd]
λολ! την επόμενη φορά. να έχουμε και τέταρτη εκδοχή :)

[tovene592]
φυσικά και ξέρουμε. βλέπε αστερόεσσα. να 'ναι καλά το κορίτσι.
και δύο ακόμα τις προηγούμενες μέρες;
για να την σκαλίζεις μετά, την σκάλιζες και πριν. σε είδα και από τον καθρέφτη, στο αμάξι μέσα.
νουνού νουνού νουνού
σιγά μην έφαγες και τροκαντερή
σιγά, λέμε, μην είδες και τον σούμποτιτς
λολ. φιλιά πολλά
και όπως είπε εύστοχα και η αξιαγάπητη μας αστερόεσσα, θεία να πεις την θειά σου και θείο τον θειό σου, σκαλιστοπινόκιο

[Αστερόεσσα]
άάιι νόόόόυυυυ
λολ

[Roadartist]
λολ. εντάξει, μιλούσε και αυτός, ήταν και το μυαλό μου αλλού, ήχησε και το τηλέφωνο, ένα μυαλό είναι, τι να κάνει το έρμο! φιλιά πολλά!

[zanzibar]
χαχαχα!
το τέλος πάντως ήταν το καλύτερο!
φιλιά πολλά!

[Αστερόεσσα]
έτσι! γιατί όταν μερικοί πηγαίνανε, άλλοι γυρνούσανε
κατατόπισε μας κι άλλο

[tovene592]
για να πηγαίνεις με τις θειές και τους θειούς σου;

[Νεράιδα της βροχής]
και ακόμα πιο απλά
οι πιο μεγάλοι έρωτες
φιλιά απλά...:)

Αστερόεσσα είπε...

@ b|a|s|n\i/a
Ααααχ! Τι να πω, χρυσό μου και τι να ομολογήσω; Μας βλέπουν ανθρώπους σεμνούς, ευγενείς, συσταζούμενους και χαμηλοβλεπούσους (εκ της γνώσεως και της εμπειρίας βεβαίως) και πού να πάει το μυαλό τους ότι στα νιάτα μας ηκμάσαμε;
Εφηύραν τον τροχό, κατάλαβες;

b|a|s|n\i/a είπε...

[Αστερόεσσα]
τι εννοείς στα νιάτα μας ηκμάσαμε;
ακμάζουμε στα νιάτα μας, τώρα!
και μην αρχίσουμε τα στερεότυπα για ζουμιά, κότες και άλλες τέτοιες κοινοτυπίες. λολ.

Αστερόεσσα είπε...

E, το τελευταίο ήταν η εκπεφρασμένη σεμνότης. Μη σκιαχτούνε κιόλας. Η αναμενόμενη αντίδραση είναι ξέρεις υφάκι και καλά, σιγά ο παππούς, η γιαγιά, η προγιαγιά κλπ.
Δε λένε π.χ. ποιος έχτισε τις παραλίες, ποιος εφηύρε τις τρέλες και ποιος έχει την πατέντα απ' τις κορδέλες...
Βλέπουνε εκεί μια κορδέλα σου λένε "μπλε" ή "μωβ".
Περί υφάνσεως της κορδέλας, μεσάνυχτα. Τα μάτια μας βγάλαμε και βγάζουμε στους αργαλειούς.

turigr είπε...

Άλλα διαβάζω εδώ, άλλα εκεί, άλλα αλλού! Μάλλον θα πιστέψω εσένα. Θεωρώ ότι είσαι αξιόπιστος. Α, και μιας κι έρχεται Σ/Κ, να προσέξεις με ποιόν θα βγεις!!!

Μπέμπης ||| είπε...

Καλησπέραααααα!! Αμάν πια! Όταν έρχομαι απο ζω δεν βρίσκω τίποτα να σχολιάσω :( Φιλάκια λοιπόν!!

Ανώνυμος είπε...

χαχα! Τέλεια, αλλά έχω μια ένσταση..

τι παγκάκι; τι μπλοκ;
Υπερβολές:P

b|a|s|n\i/a είπε...

[Αστερόεσσα]
έτσι! και πάλι λολ!

[turigr]
να το θεωρείς. λολ
όλα έχουν αλήθειες, όλων
πάντα, πολύ καλό σου κου!

[baby boom]
καλημέρααααααααααα!!
τόσα χιντ είχες. λολ
και τα φιλάκια καλοδεχούμενα
και τα ανταποδίδουμε

[Akon]
λολ. ε όσο πατάει η γάτα :D

Ανώνυμος είπε...

lol! Ένα από τα καλύτερά σου ποστ! :-Ρ

ΥΓ. 10 και 10-> έκανες ευχή;! χαχα

Άντε φιλάκια!! :-)

theodora είπε...

Τι καλα που σου αρεσαν! Να τα βαλεις και φωτο στο blog να τα δουμε.

tulipa nera είπε...

Αχ, τι ωραία! Φωτό έχεις να δούμε κι εμείς λίγο θαλασσίτσα; Γιατί από κοντά... θα αργήσει μάλλον...

Την καλησπέρα μου!

b|a|s|n\i/a είπε...

[Alexis]
:D λες ε;
κάνω πολλές τελευταία
φιλιά πολλά!

[theodora]
είναι ιδιαίτερης σημασίας
χμ! μου βάζεις ιδέες. λολ

[tulipa nera]
φώτο αναμένουμε από τον τελίτσα
καλησπέρες πολλές!

BLUEPRINTS είπε...

σε ταλαιπώρησαν τα καθάρματα τελικά απ' ότι κατάλαβα, γιατί άλλα διάβασα αλλού... πάνε και τα παπά, καλά που έμεινε τουλάχιστον μια υποψία θαλασσινής αύρας σαν θετικό, καλησπέρες

b|a|s|n\i/a είπε...

[BLUEPRINTS]
λολ. όχι, δεν με ταλαιπώρησαν πολύ. είναι αυτό που λέμε βαράτε με κι ας κλαίω. και τους αγαπώ και τους δύο. καλημέρες!