2009/05/31

Διαρκώς

πάντα ήξερες
ότι δεν είναι μόνο αυτό
πάντα υπάρχουν
απαντήσεις
στις ερωτήσεις
έστω
και με μία ματιά
αρκεί να κοιτάς
αυτό που πάντα ήξερες
αυτό που πάντα ξέρεις
αυτό που θες να δεις
και ξέρεις;
δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχει
φως
για να το δεις
αρκεί
να έχεις την θέληση
να μάθεις
πώς είναι να φωτίζεσαι
πώς είναι να φωτίζεις
κλείσε τα φώτα
να δεις
μίλα μου
με το βλέμμα
αυτά που πάντα ήξερες
αυτά που πάντα ξέρεις
αυτά που μαθαίνεις
αυτά που βλέπεις

2009/05/25

Τέσσερα Δύο

λοιπόν. λοιπόν. γρήγορα. δεν έχω και πολύ χρόνο. θα με καταλάβει. γουφ! γουφ! αν και όταν είναι στην αυλή ξεχνιέται. μην με μαρτυρήσει κανείς. εντάξει; γουφ! τι νομίζετε ότι δεν μπορώ να πληκτρολογήσω; χα! τι τον παρατηρώ συνέχεια; για το ωραίο του χαμόγελο; ε εντάξει συμπαθητικό μοιάζει. ούτως ή άλλως αντικειμενικός δεν μπορώ να είμαι. τον αγαπώ μωρέ. πολύ πολύ! γουφ λέμε. στο θέμα μας. από το πρωί όλο μετρούσε. και πριν στο πότισμα. μία με κοιτούσε. μία χαμογελούσε. μία αφηνόταν σε σκέψεις. ποτίζει ακόμα. γουφ. αχα! έχει και μία ανάρτηση στο πρόχειρο. με κάτι αριθμούς. και τώρα τον ακούω να μετρά. και σαν να σιγοτραγουδά. ... εδώ στου δρόμου τα μισά ... στα αληθινά στα ψεύτικα ... δεύτερη ζωή δεν έχει ... μέσα στην ζωή πορεύτηκα ... μα τι πίνει; ποια μισά; ποια δεύτερη; ποιού δρόμου; στην αυλή είναι. και τι αριθμοί είναι αυτοί;

γουφ ένα
γουφ δύο
γουφ τρία
γουφ τέσσερα
γουφ πέντε
γουφ έξι
γουφ εφτά
γουφ οχτώ
γουφ εννιά
γουφ ένα μηδέν

έχει κι άλλους...

γουφ ένα ένα
γουφ ένα δύο
γουφ ένα τρία
γουφ ένα τέσσερα
γουφ ένα πέντε
γουφ ένα έξι
γουφ ένα εφτά
γουφ ένα οχτώ
γουφ ένα εννιά
γουφ δύο μηδέν

ουφ. μισό. ανάσα...

γουφ δύο ένα
γουφ δύο δύο
γουφ δύο τρία
γουφ δύο τέσσερα
γουφ δύο πέντε
γουφ δύο έξι
γουφ δύο εφτά
γουφ δύο οχτώ
γουφ δύο εννιά
γουφ τρία μηδέν

πόσο μέτρημα...

γουφ τρία ένα
γουφ τρία δύο
γουφ τρία τρία
γουφ τρία τέσσερα
γουφ τρία πέντε
γουφ τρία έξι
γουφ τρία εφτά
γουφ τρία οχτώ
γουφ τρία εννιά
γουφ τέσσερα μηδέν

μιλάμε ξεγουφιάστηκα...

γουφ τέσσερα ένα
γουφ τέσσερα δύο

πω πω αριθμοί! γουφ γουφ γουφ! αμάν. έρχεται. γουφ. και όπως είπαμε. δεν με είδατε. δεν γνωρίζω το παραμικρό. τρέχω στην αυλή. δξδα. εντάξει; γουφ! πού είναι η δημοσίευση;
χα! νάτη.
φιλιάαααααα!
τα λέμεεεε.
την τουουουούρταααα!
γουουφουουουφφφ!


2009/05/16

Να Είσαι Εδώ

τι κούραση. να γαληνέψω. μην απομακρύνεσαι. να σε αισθάνομαι. να σε νοιώθω. κλαδεύεις; πλέκεις τα κλαδιά; παρατηρείς τα άνθη; τι σκέφτεσαι; τι κοιτάς; μεγαλώσανε. μεγαλώνουνε. φωτίζει. σκοτεινιάζει. τόσο διαφορετικά. τόσο ίδια. μεγαλώνουμε. χαμογελάς; να σε βλέπω. κοίτα με. να σε δω.

2009/05/11

Να Φροντίζεις

θυμάμαι
πώς ένοιωθα
πώς ένοιωσα
σπασμένο
στο πλακάκι
θα άνθιζε
μα σαν μην πρόλαβε
ποτέ δεν ξέρεις
τι μπορεί να στεριώσει
μα ξέρεις
ότι θα
σαν προσέξεις
και αγαπήσεις
χωρίς να πετάξεις
θρύψαλα
αρκεί να φροντίζεις
με την αλήθεια σου
και θα σου χαρίσει
την ομορφιά
της ύπαρξής του

2009/05/06

Να Κοιτάς

είναι στιγμές. που αναρωτιέσαι. πώς; πού; γιατί; αν ναι; αν δεν; αν; τότε; και αν; μα να; ίσως; και αν όχι; χωρίς; να; με; είναι στιγμές. που στέκεσαι. σε διαδρομές. να σταματάς χωρίς. ακολουθώντας. αυτό που νοιώθεις. αυτό που ψιθυρίζεις. στην σκέψη. με την ψυχή. της καρδιάς. του μυαλού. και αν δακρύσεις. χαμογελάς. και όταν χαμογελάς. δακρύζεις. γιατί απλά. πορεύεσαι. αληθινά.

είναι στιγμές
που αναρωτιέμαι δεν
χαμογελώ
στην αλήθεια σου
στην δύναμή σου
μαζί

το έχουμε ξαναπεί νομίζω.
"το χαμόγελο είναι μία καμπύλη του στόματος που ισιώνει όλα τα στραβά"

2009/05/01

Προσδιορίζοντας

την ξεφουσκώνεις. την πακετάρεις. την αφήνεις. σε μία γωνιά. φεύγεις. μα ξέρεις. εκεί είναι. ήταν. θα είναι. οι παλαιοί. οι τωρινοί. οι νέοι. γυρνάς. κοιτάς. χαμογελάς. μοιάζει να μην τους φοβάσαι. πλέον. αυτούς τους ίδιους. κοιτάς. τους αποτυπώνεις. αφουγκράζεσαι. ένα χαμόγελο. που αναζητάς. την αλήθεια. την όποια. αυτήν. που αγγίζει. αγγίζεται. κοιτά. βλέπεται. ανασαίνει. αναπνέεται. μοιράζει. μοιράζεται. πόση αλήθεια μπορεί να χωρέσει μία εικόνα. πόσα συναισθήματα μπορούν να χωρέσουν μερικές λέξεις; πόσα βλέμματα μπορεί να αντέξει μία αλήθεια; πόσες αλήθειες ένα βλέμμα. τους αφήνεις. σε μία γωνιά. αισθάνοντας. την ύπαρξή τους. έστω και αν δεν τους έχεις αντικρίσει. κατάματα. ή όχι; αισθάνεσαι. μα μοιάζουν ανήμποροι. οι φόβοι. χαμογελώντας τους. αρκεί. να έχεις την δύναμη. να χαμογελάσεις. αληθινά. κοιτώντας τους. στα μάτια. με βήμα. ταχύ. αργό. να προϋπαντήσεις. μία ευωδιά. ενός χαμόγελου. αληθινού. κουρασμένου. ίσως φοβισμένου. μα χαμογελαστού. γλυκά ανήμπορου. αδύναμα δυνατού. περιμένοντας. να αγγίξει. το βλέμμα. σε ένα φως. τόσο σκοτεινό. τόσο φωτεινό. μίας σιωπής. ενός ήχου. μίας αίσθησης. τόσο μη αληθινής. τόσο αληθινής. σαν την ευωδιά. ανθέων. που δεν τα αντικρίζεις. ακόμα. μα ξέρεις. εμφανίζονται. να σου χαρίσουν ένα άρωμα. μέχρι να σκορπιστούν. χαμογελαστά. μοιράζοντας. τον προορισμό τους.